Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Professionals

Preekinspiratie

Ben je op zoek naar betrouwbare en inspirerende achtergrondinformatie bij Bijbelpassages? Je vindt hier een overzicht van passages waarbij die informatie handzaam verzameld is, zodat je snel tot de kern komt en een preek kunt maken. Op dit moment zijn en komen er items beschikbaar voor de zeven zondagen van de Veertigdagentijd in 2024 en volgen we de lezingen van het project Bijbel Basics, waarin Petrus een centrale rol vervult. Meer informatie over het Bijbel Basics project vind je hier.

Magazine Met Andere Woorden

Met Andere woorden is hét tijdschrift dat je up-to-date houdt over het vertalen van de Bijbel. Ook biedt Met Andere Woorden inspirerende artikelen op het snijvlak van vertalen en Bijbeluitleg. Het blad is toegankelijk geschreven ook voor wie geen Grieks en Hebreeuws beheerst.

Laatste artikelen

Bijbelvertalingen

De Bijbel is een eeuwenoude tekst die oorspronkelijk werd geschreven in het Hebreeuws en het Grieks. Om de tekst toegankelijk te maken voor meer mensen wordt deze brontekst vertaald. Hier lees je meer over hoe vertalingen worden gemaakt en welke afwegingen hierbij nodig zijn geweest.

Bronteksten en tekstkritiek

De bronteksten van de Bijbel in het Hebreeuws, Aramees en het Grieks zijn beschikbaar in moderne wetenschappelijke uitgaven. Tekstkritiek houdt zich bezig met de vraag: hoe komen we het dichtst bij de oorspronkelijke tekst van een geschrift? Lees verder voor meer informatie over bronteksten en tekstkritiek. Ook bespreken we twintig tekstkritische problemen in het Nieuwe Testament.

Webinars voor theologen

Speciaal voor theologen en voorgangers bieden we webinars aan over verschillende Bijbelgedeelten. We gaan in op de betekenis van de teksten en slaan een brug naar de toepassing ervan, bijvoorbeeld in een preek of kringwerk.

Professionals nieuwsbrief

Elke maand nieuws, blogs en inspiratie speciaal voor theologen ontvangen? Schrijf je in voor de NBG theologen nieuwsbrief, ontvang maandelijks de nieuwste blogs, leesplannen en andere Bijbelse inspiratie!

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.8
Volg ons