Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Ben je op zoek naar betrouwbare en inspirerende achtergrondinformatie bij Bijbelpassages? Je vindt hier een overzicht van passages waarbij die informatie - zoals aantekeningen bij de vertaling en toelichting over de context van de passage - handzaam verzameld is, zodat je snel tot de kern komt en een preek kunt maken. Ieder item is voorzien van een video en podcast waarin de kern van de passage wordt uitgelicht, en één of meerdere invalshoeken aan de hand waarvan je een thema uit de tekst kunt uitwerken.

Preekinspiratie krijgt een vervolg!

Vanaf september dit jaar kunnen we wekelijks een item aan gaan bieden. We zijn dankbaar en blij met deze mogelijkheid!

Graag noemen we de belangrijkste punten die uit de evaluatie naar voren zijn gekomen en die we in de nieuwe serie anders willen gaan doen.

  • In de regel gaan we het Oecumenisch Leesrooster volgen. Aan de hand van dit rooster maken we series die verbonden zijn aan één Bijbelboek of een thema. Zo kan ook wie geen rooster volgt goed met het materiaal aan de slag. Daarnaast streven we ernaar dat bij de gekozen lezingen items uit Bijbel Basics beschikbaar zijn, zodat het materiaal bruikbaar blijft voor wie deze methode volgt.
  • De filmpjes krijgen een update. Ze worden zelfstandiger ten opzichte van het geschreven materiaal.
  • Het materiaal komt eerder beschikbaar. Zodra we weten bij welke lezingen we items aan gaan bieden, zetten we dat op deze pagina.

We houden je graag op de hoogte via deze pagina en ook via de theologen-nieuwsbrief. Schrijf je in voor deze brief via onderstaande knop.

Zeven items

Op dit moment zijn er zeven items beschikbaar, die oorspronkelijk gemaakt zijn voor de zeven zondagen van de Veertigdagentijd en Pasen in 2024. Voor de exegese en verdiepende toelichting bij deze zondagen hebben we de lezingen van het project Bijbel Basics gevolgd, waarin Petrus een centrale rol vervult. Meer informatie over het Bijbel Basics project vind je hier.

Via de links vind je exegese-materiaal en inspiratie voor de preek:

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.19.2
Volg ons