Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Preekinspiratie

Preekinspiratie items bieden context en aantekeningen bij een Bijbeltekst en invalshoeken om bij die tekst een preek te maken. Met behulp van een video, podcast en samenvatting krijg je snel zicht op de kern van de passage.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Johannes 13:1-17

Wil je je meer verdiepen in waar het in Johannes 13:1-17 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten wat de betekenis is van wat Jezus voor zijn leerlingen doet en waarom juist op dit moment? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Johannes 20:1-10

Wil je je meer verdiepen in waar het in Johannes 20:1-10 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten hoe Johannes je betrekt in de passage en je mee laat kijken met Maria en de andere actoren? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Marcus 14:32-41

Wil je je meer verdiepen in waar het in Marcus 14:32-41 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten hoe dit gebed in Getsemane verbonden is met het Onze Vader? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Matteüs 16:13-23

Wil je je meer verdiepen in waar het in Matteüs 16:13-23 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten wat nu de rol van Petrus is of over de betekenis van ‘de sleutels van het Koninkrijk’? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Matteüs 26:26-35

Wil je je meer verdiepen in waar het in Matteüs 26:26-35 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten wat de betekenis is van de woorden die Jezus bij deze maaltijd spreekt? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Matteüs 26:47-56

Wil je je meer verdiepen in waar het in Matteüs 26:47-56 om gaat? Wil je bijvoorbeeld weten hoe Jezus in deze passage oproept tot een houding van geweldloosheid? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Aantekeningen en Preekinspiratie bij Matteüs 26:57-75

Wil je je meer verdiepen in waar het in Matteüs 26:57-75 om gaat? Hoe zit het bijvoorbeeld met de contrasten tussen wat Jezus doet en het gedrag van zowel het Sanhedrin als Petrus? Kom snel tot de kern via deze pagina! Je vindt dan in video-vorm en tekst een kernachtige samenvatting van waar het om gaat in dit Bijbelgedeelte. Naast de samenvatting vind je een aantal verdiepingssporen. Die verdiepingssporen geven je invalshoeken om een goed onderbouwde en inspirerende preek te maken die ingaat op actuele vragen.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.19.2
Volg ons