Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Wereld van de Bijbel

Achtergrondinformatie bij de Bijbel

Beeldmateriaal
(936 items)

Bijbelstudies
(3 items)
Inleidingen Bijbelboeken (NBV Studiebijbel)
(1 items)
Kennis en achtergronden
(1585 items)

Hier lees je korte artikelen waarin je snel betrouwbare informatie kunt vinden. Bijvoorbeeld over de verschillende bijbelboeken, maar ook over het alledaagse leven in de tijd van de Bijbel.

Met Andere Woorden
(106 items)

Met Andere woorden is hét tijdschrift dat je up-to-date houdt over het vertalen van de Bijbel. Ook biedt Met Andere Woorden inspirerende artikelen op het snijvlak van vertalen en Bijbeluitleg.

Ontdek & ervaar
(2404 items)

Ben je klaar om met de Bijbel aan de slag te gaan? In deze rubriek ontdek je wat de Bijbel kan betekenen in je persoonlijke leven. Zo kan je zelf of met anderen meer van de Bijbel ervaren.

Over Bijbelvertalen
(141 items)

De Bijbel is een eeuwenoude tekst die oorspronkelijk werd geschreven in het Hebreeuws en het Grieks. Om de tekst toegankelijk te maken voor meer mensen wordt deze brontekst vertaald. In deze rubriek lees je meer over hoe vertalingen worden gemaakt en welke afwegingen hierbij nodig zijn geweest.

Samenleesbijbel
(2108 items)
Wetenschapsbijbel
(1 items)

De Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap is bedoeld om lezers te helpen de kloof tussen het Bijbelse en het hedendaagse wereldbeeld te duiden en waar mogelijk te overbruggen. Hier vind je de thema's, topics en Bijbelstudies uit de wetenschapsbijbel

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons