Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Blog

Overzicht van onze laatste artikelen.

Laat het Woord in je wonen

Gods Woord bevat richtlijnen die betrouwbaar zijn. Je hebt er wat aan en kunt niet werkelijk leven zonder. Gods bevelen geven je vreugde en nieuwe levenskracht.

Hier ben ik

Het begin van de reis die geestelijke weg heet is dat je geroepen wordt. En elke stap op deze weg begint ermee dat je geroepen wordt, elke dag opnieuw.

Jezus: niet zomaar een wonderdoener

Jezus gaat niet altijd in op de vraag om genezing. In één specifiek geval is Jezus dit niet van plan, maar laat Hij zich toch overtuigen door een vrouw.

Nieuw vakantie leesplan

Ontdek in 21 dagen hoe de Bijbel spreekt over het eeuwige heimwee naar Gods nieuwe wereld. De uitleg en persoonlijke vragen helpen je om de teksten toe te passen in je eigen leven.

Een Bijbelse les van voetballers

Zouden er lessen zijn die we als christenen kunnen leren van voetballers? Zeker!

Shavu‘ot (Wekenfeest)

Alles draait om de Thora. Israël arriveert zeven weken na Pesach, na de uittocht van Egypte, bij de berg Horeb. Pasen en Pinksteren mogen dan een afstand van elkaar van zeven weken hebben, ze zijn diep met elkaar verbonden.

Huidhonger

Twee vrouwen, één verhaal: ze raken Jezus aan of worden door hem aangeraakt. Hun leven dat stilstond wordt losgetrokken. Ook vandaag zijn er mensen met spirituele huidhonger.

Is de hemel saai?

Er is één vraag, één vrees, die veel mensen hebben, jong en oud. Ze huiveren bij hemel, of aarzelen op zijn minst, want ‘eeuwig’, dat moet saai zijn!

Hoera, de kerk is jarig!

Het Pinksterfeest, het Joodse oogstfeest, wordt een ‘oogstfeest’ om nooit te vergeten. Duizenden mensen waren naar Jeruzalem gekomen om dat Joodse feest te vieren. En op dat feest van Pinksteren gebeurt het wonder

Elke zondag Moederdag!

In zijn opdracht verbindt Jezus twee mensen aan elkaar. Is dat romantisch? Zou het iets te maken hebben met Moederdag?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons