Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Blog

Bijbelen met sterren – Bas Ragas, Ans Markus en Desray
Arbeidsmigranten in de Bijbel en nu

Arbeidsmigranten zijn een zegen voor hun gastland. Het is belangrijk, en in feite een Bijbelse plicht voor elk gastland om voor zijn migrerende werknemers te zorgen en ervoor te zorgen dat hun rechten worden gerespecteerd.

Leesplannen en bijbelleesrooster voor advent

Zondag 3 december is de eerste Adventszondag, de periode waarin mensen zich voorbereiden op de komst van Jezus, op zijn geboorte dus. Om je te helpen in deze tijd van voorbereiding en verwachting hebben we verschillende leesplannen beschikbaar gesteld om toe te leven naar Kerst.

Eeuwigheidszondag

Is geloof in de opstanding uit de dood niet te mooi om waar te zijn? Geloof in de opstanding is een wezenlijk onderdeel van het geloof van christenen. Paulus schrijft: ‘als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos’. Hij neemt uitvoerig de tijd om uit te leggen dat de opstanding waar is en waarom dit belangrijk is.

Geen doorkomen aan

Je kunt op velerlei manieren verlamd zijn, niet alleen fysiek, maar ook geestelijk. Denk maar aan innerlijke blokkades als depressie, angst, rouw, wanhoop of moedeloosheid. Hebben wij oog voor de verlamden in onze omgeving?

Vijf bijzondere mannen voor Mannendag

Vandaag is Mannendag. Een dag om na te denken over positieve rolmodellen. Dus: laat je verrassen door vijf bijzondere mannen uit de Bijbel en de manier waarop zij met God omgingen!

Zonder Bijbel ben ik als een vis zonder water

Waarom is de Bijbel belangrijk? Voor Emanuel is de Bijbel zó belangrijk dat hij er stiekem een meenam uit een kerk in Zuid-Soedan. Waarom deed hij dat en hoe veranderde het zijn leven?

Wat vind jij van de NBV21?

2 jaar geleden is de NBV21 gelanceerd. Deze nieuwste Bijbelvertaling wordt gelezen door steeds meer mensen. We zijn nieuwsgierig naar jouw ervaring met de NBV21. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld.

Vluchtelingen in je achtertuin

Met de uitdrukking ‘In je eigen achtertuin’ worden de dingen bedoeld die zo dichtbij gebeuren dat ze je raken. De uitdrukking heeft iets onheilspellends: alsof dat wat belangrijk voor je is, je veiligheid en beschutting, bedreigd wordt – misschien door de komst van windmolens of fabrieken of … nou ja … vluchtelingen.

Een naaste ben je niet, je wordt het

De bekende parabel van de barmhartige Samaritaan onthult een wereld van ontmoeting. Zijn wij, toehoorders van het verhaal, bereid ons eigen leven te laten onderbreken door het lijden van de ander? Durven wij onze comfortabele bubbel te verlaten en anderen een hand te reiken?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons