Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Nikolaas Sintobin

Op retraite met de Psalmen

In alle dingen God liefhebben en dienen

Met dit leesplan ga je vijf dagen ‘op retraite’ met de Psalmen. Deze manier van lezen is geïnspireerd op de Geestelijke oefeningen van Ignatius van Loyola (1491-1556), een vermaard ervaringsdeskundige inzake bidden. Zijn gebedsaanwijzingen gaan uit van het verlangen elk aspect van het leven bij God te brengen.

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil nemen voor elk gebedsmoment. Wel is het goed om een rustig plekje op te zoeken en de tekst en de vragen op je in te laten werken, en om aan het einde steeds even terug te blikken op het gebed: wat heeft me geraakt, wat neem ik mee uit deze gebedstijd?

Smaakt deze manier van met de Psalmen bezig zijn naar meer? In het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten vind je een uitgebreidere toelichting en materiaal voor 21 inspirerende momenten. De retraites zijn ook te volgen als podcast, via Bidden onderweg.

Bekijk hier het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten!

Overdenkingen

Danken lezen
Vertrouwen lezen
Verlangen lezen
Groeien in vrijheid lezen
Loven lezen

Start met dit leesplan

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel.

  • Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op de link ‘Volg dit leesplan’ hieronder.
  • Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.

Volg dit leesplan

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.8
Volg ons