Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

SamenleesBijbel 100 stappen

De Samenleesbijbel 100 stappen is een nieuw product in de lijn van de geliefde Samenleesbijbel. Deze uitgave is speciaal ontwikkeld voor groepsgebruik: in de kerk, in clubverband en op school. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dit boek bevat 100 stappen met elk:

  • een Bijbelgedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal om samen te lezen
  • een grote illustratie om te bekijken en over te praten
  • een groepsactiviteit om te doen of te spelen
  • doorpraatvragen en weetjes over de achtergrond van de Bijbel

De 100 stappen leiden je op een logische en uitgebreide wijze door het Oude en Nieuwe Testament. Zo komen er bekende en minder bekende verhalen voorbij. Kinderen leren hiermee zelf Bijbellezen en kunnen meteen met de verhalen aan de slag. In het verwerkingsmateriaal wordt rekening gehouden met verschillende leerstijlen. Bovendien kunnen kinderwerkers en leraren zelf kijken welke elementen het beste aansluiten bij hun groep, door de diverse verwerkingen. Ook aan toerusting voor de volwassene is gedacht, want achterin vind je een heldere uitleg over Bijbellezen met kinderen en over kindertheologie. Zo kun je groeien in je werk – zelfstandig, als team of samen met een voorganger.

Hoe pak je dat nou aan, zo’n bijeenkomst rondom de SamenleesBijbel 100 stappen?

“Steeds meer kerken hebben kleine groepen voor kindernevendienst of club. Deze 100 stappen SamenleesBijbel is een mooie manier om samen met zo’n groepje kinderen de diepte van de Bijbel te ontdekken op een creatieve manier.”

Nelleke Plomp – Specialist vieren met kinderen en jongeren bij JOP

Deze uitgave heeft het NBG ontwikkeld in samenwerking met JOP, Jong Protestant. Uit recent onderzoek blijkt dat een op de drie protestantse gemeenten in Nederland wekelijks minder dan twintig kinderen in de kerk heeft. Juist voor kinderwerkers in deze kerken is dit product een uitkomst. Maar ook voor missionair kinderwerk, kinderclubs of Bijbelkringen waar gezinnen bij elkaar komen.

Bestel de Samenleesbijbel 100 stappen

De Samenleesbijbel 100 stappen is een product in de lijn van de geliefde Samenleesbijbel. Deze uitgave is speciaal ontwikkeld voor groepsgebruik: in de kerk, in clubverband en op school. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.19.0
Volg ons