Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Pasen

De stille week
Wat vieren we in de Stille Week?

De Stille of Goede Week is de week voor Pasen. Christenen denken dan aan de laatste dagen voordat Jezus aan het kruis stierf en na drie dagen weer opstond.

Pasen de steen is weg
De steen is weg

In Marcus 15:40-41 lezen we hoe verschillende vrouwen uit Galilea aan de voet van het kruis van Jezus stonden. Een aantal van deze vrouwen was vervolgens ook aanwezig bij Jezus' begrafenis. Op de vroege zondagmorgen, werden deze vrouwen de eerste getuigen van de opstanding van Jezus.

Christ is risen!

Het mysterie van Christus’ dood en opstanding vormt een patroon dat in elk onderdeel van de schepping is ingeweven. Christus lijdt met ons in gevangenissen, ziekenhuizen, vluchtelingenkampen en gebroken gezinnen. Toch zullen wij ook opstaan – omdat Christus is opgestaan.

Pasen met Psalmen

Een bijzondere manier om Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen te beleven: met de Psalmen. In deze blog vind je voor elk van deze bijzondere dagen een Psalm, en een bijbehorend gebedsmoment. Nikolaas Sintobin, Jezuïet en gebedsexpert, neemt je mee langs deze Psalmen en geleid je in het bidden.

Vijf veelgestelde vragen over de veertigdagentijd – én de antwoorden

De veertigdagentijd is een belangrijke periode voor christenen. Maar wanneer begint de veertigdagentijd dit jaar en wat is het precies? Wat hebben carnaval en vasten met de veertigdagentijd te maken? En wist je dat de veertigdagentijd niet 40 maar 46 dagen duurt? In dit overzicht vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over de veertigdagentijd.

Veertig dagen wildernis

Na 40 dagen en nachten verschijnt Jezus uit de wildernis. Verzocht, verleid, maar niet bedrogen. Zondeloze overwinnaar. - Jo Jan Vandenheede neemt ons mee onze eigen wildernis in.

Twee nieuwe leesplannen voor de Veertigdagentijd
Vier veelgestelde vragen over Pasen – én de antwoorden!

Net als het jaarlijkse paasontbijt zijn er ook de jaarlijks terugkerende paasvragen.  En of jij nu vragensteller bent of degene die ze moet beantwoorden: doe je voordeel met deze informatie!

Samen op weg naar Pasen

Voor ouders van jonge kinderen is het flink aanpoten op dit moment. Hoe leef je dan toch samen toe naar Pasen, op een manier die voor het hele gezin inspirerend is? Wij schreven er een blog over en misschien helpen deze ideeën je verder.

Als vasten een challenge wordt

Woensdag 26 februari begon de Vastentijd. Lukt het je nog om je uitdaging of challenge vol te houden: veertig dagen lang jezelf iets ontzeggen dat je moeilijk kunt laten?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.10
Volg ons