Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
27 juli 2023

Laat de kinderen bij me komen

Kinderen die meer wilden weten over de Bijbel: zo is de Pinkstergemeente Nación Santa (in het Nederlands: Heilige Natie) in Bárcenas, Guatemala, begonnen.

Verplaatst

Op 13 mei 2010 raasde storm Agatha over Guatemala. De storm zorgde voor een spoor van vernieling in het hele land. In het stadsdeel Peronia veroorzaakte hij een aardverschuiving waardoor veel huizen onbewoonbaar werden. Hele families werden door de overheid verplaatst naar andere wijken binnen de enorme agglomeratie van Guatemala-stad. Ook de familie van José Vargas, leider van Nación Santa.

Een nieuw begin

De families kwamen terecht in de wijk Bárcenas. Ze moesten er wennen aan een nieuw huis, en een ander leven op een nieuwe plek. Bovendien is dit een deel van de stad waar bendegeweld voor veel problemen zorgt. José besloot om in deze lastige tijd iets te doen voor de kinderen. Hij begon een klein groepje kinderen voor te lezen uit de Bijbel en hen iets uit te leggen over de verhalen.

De kinderen vonden het heel leuk om naar de Bijbelverhalen te luisteren. Ze hingen aan de lippen van José. Elke keer dat hij ging voorlezen kwamen ze weer. En ze namen vrienden en vriendinnen mee die de verhalen ook wilden horen. Zo groeide de groep elke keer een beetje. En na een tijdje werden de ouders van de kinderen ook nieuwsgierig.

Zo ontstond de kerk waar José Vargas nu de leider van is. Iedere week komen er zo’n 40 kinderen met hun ouders naar de kerk. Ze lezen uit de Bijbel en ze eten samen.

Missie

Het is de missie van José Vargas en zijn kerk om een gemeenschap te creëren waar mensen er voor elkaar zijn. Ze willen graag een tegenwicht bieden tegen de bendes die in de stad de dienst uitmaken. Dat doen ze door mensen over God te vertellen en te laten zien dat ze bij Hem en de kerk mogen horen. José vertelt: ‘Ik geloof dat de kracht van God de levens van deze kinderen en hun families verandert. Dat is mijn motivatie om dit werk te blijven doen.’

Grow and Learn

De kerk sloot zich aan bij het project Grow and Learn, van het Bijbelgenootschap van Guatemala. Dit project ondersteunt kerken in arme wijken. Ze geven kinderleiders een training voor het werk dat zij doen. En ze geven alle kinderen in de kerk een eigen Bijbel. José is dankbaar, hij zegt: ‘Dit is een grote zegen voor onze kerk. Zo kunnen we nog meer kinderen bereiken met het Woord van God.’

Help mee!

Het project Grow and Learn van het Bijbelgenootschap van Guatemala wordt gesteund met het geld van leden en donateurs van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Weten hoe jij kunt helpen?

Gerelateerde berichten

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.14.1
Volg ons