Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
17 januari 2022

5 Bijbelteksten die je bemoedigen

Voel jij je wat neerslachtig? Of zit je al een tijd niet lekker in je vel? Deze vijf Bijbelteksten beuren je vast op!

1. Prediker 3:12-13

Ik heb vastgesteld dat voor de mens niets goeds is weggelegd, behalve vrolijk te zijn en van het leven te genieten. Want wanneer hij zich aan eten en drinken tegoed doet en geniet van al het goede dat hij moeizaam heeft verworven, is dat een geschenk van God.

Prediker 3:12-13

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er niets uit je handen komt? Dat je meer zou moeten doen, of dat al je grootse plannen op niets uitlopen? Deze bemoediging van Prediker vertelt je dat het oké is om te genieten van het leven zoals het nu is. Genieten van wat je nu hebt, van je eten en je drinken, is een geschenk van God.

2. Psalm 139:1-3

HEER, U kent mij, U doorgrondt mij.
U weet het als ik zit of sta,
U doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit, U merkt het op,
met al mijn wegen bent U vertrouwd.

Psalm 139:1b-3

Deze bekende psalmtekst is veel mensen heel dierbaar. En dat is niet vreemd. Zeker als je je af en toe alleen voelt, of als je het gevoel hebt dat je door niemand écht begrepen wordt, is het een enorme troost om te weten dat God je helemaal kent. Hij weet al waar je mee zit en hoe je je voelt. ‘Hij is met jou vertrouwd,’ staat er. Ben jij ook zo met Hem vertrouwd?

3. Johannes 15:9-11

Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader Mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals Ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg Ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.

Johannes 15:9-11

Eén van de mooiste beloften uit de Bijbel: Jezus verklaart de ware liefde aan ons, aan mensen. En die overvloedige liefde is niet zwaar, maar geeft vreugde. Niet zomaar wat blijdschap, maar ‘volkomen vreugde’. Wat een belofte!

4. Matteüs 11:28

Kom allen bij Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, Ik zal jullie rust geven.

Matteüs 11:28

In het Nieuwe Testament nodigt Jezus vaak mensen uit, bijvoorbeeld om Hem te volgen en om samen te eten. Dit is wel een heel bijzondere uitnodiging: een uitnodiging om bij Hem te komen als het leven je zwaar valt. Als je even niet meer weet hoeveel je er nog bij kunt hebben, of hoe je de dag door moet komen. Jezus is een vredestichter: Hij wil jou rust geven.

5. Handelingen 20:35

Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.

Handelingen 20:35

Tot slot nog een heel concrete tip uit de Bijbel, die je vandaag toe kunt passen om gelukkiger te worden: je wordt gelukkiger als je iets geeft dan als je iets krijgt. Kun jij vandaag iets geven aan iemand anders?

Heb je hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 
0800 0113(24/7 bereikbaar) en 113.nl.

bijbelteksten listacle

Meer inspirerende Bijbelteksten...

Klik hier voor een overzicht van onze listicle’s met inspirerende Bijbelteksten

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.8
Volg ons