Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Inspirerende Bijbelteksten

Listicle's met inspirerende Bijbelteksten

9 Bijbelteksten over vaders

In de Bijbel lezen we over vaders – zowel over hun sterke als hun zwakke momenten. Wat leert de Bijbel ons over vader-kindrelaties?

7 Bijbelteksten voor introverten

Moet jij na een sociale activiteit echt weer even bijkomen? Laad je op door tijd alleen door te brengen? Dan ben je waarschijnlijk wat introvert. En je bent niet de enige! Introvert zijn is niet beter of slechter dan extravert; met jouw unieke eigenschappen kun je je steentje bijdragen aan Gods nieuwe wereld.

7 Bijbelteksten voor extraverten

Ben jij graag onder mensen, geniet je van drukte om je heen en word je wat onrustig als je tijd alleen doorbrengt? Dan heb je waarschijnlijk extraverte trekjes. Dat kan heel goed van pas komen in het praten over je geloof en het leggen van nieuwe contacten.

10 Bijbelteksten over de heilige Geest

Met Pinksteren kwam de heilige Geest, in de vorm van een windvlaag en vuurtongen. Het verhaal spreekt tot de verbeelding. Maar wat doet de heilige Geest eigenlijk? Deze Bijbelteksten vertellen je meer.

9 Bijbelteksten over het gezin

Huisje, boompje, beestje – en ze leefden nog lang en gelukkig. Zo gaat dat altijd in de Bijbel. Of toch niet? Wie denkt dat je in de Bijbel alleen maar perfecte gezinnen tegenkomt, komt al snel bedrogen uit.

10 Bijbelteksten over moeders

Hoewel het soms kan lijken alsof vrouwen over het hoofd worden gezien in de Bijbel, spelen ze wel degelijk een belangrijke rol in veel verhalen – soms op de achtergrond, maar soms ook zeker op de voorgrond. Moeders worden gewaardeerd en geprezen...

10 Bijbelteksten over gedenken

Gedenken kan een manier zijn om dankbaar te zijn en te vieren. Tegelijk kunnen we ons ook bewust zijn van fouten die gemaakt zijn door ons, of door wie ons voorgingen.

7 Bijbelse koningen

Koningen spelen al eeuwenlang een belangrijke rol als leiders van een volk. Ze zijn daarin soms allesbepalend, maar niet altijd even succesvol. Dat zien we ook in de Bijbel, waar God het ondanks alles telkens weer blijft proberen met koningen.

9 Bijbelteksten over je lichaam

Wittere tanden, glanzender haar, een gladdere huid, hier wat meer en daar wat minder. Vaak kunnen we precies aanwijzen wat er niet goed genoeg is aan ons lichaam. Maar wat is eigenlijk ‘ideaal’?

7 Bijbelteksten over geluk

Voor veel mensen is geluk een gevoel; iets waar je naar kunt streven en wat je op bepaalde momenten even kunt vastgrijpen. Maar zou het ook nog meer kunnen zijn dan dat? Dit is wat de Bijbel zegt over geluk.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.20.14
Volg ons