Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

SamenleesBijbel Junior

Door het succes van de SamenleesBijbel komt er nu speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar de SamenleesBijbel Junior. Deze kleurrijke uitgave heeft het NBG in samenwerking met JOP (Jong Protestant) ontwikkeld. Samen met kinderen van 4 tot 7 jaar kun je in 30 stappen (verhalen) door de Bijbel. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliat, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.

30 Bijbelverhalen

In elke stap is er een Bijbelverhaal om samen te lezen. Elk Bijbelverhaal heeft een paar regels in eenvoudige taal, geschikt voor kinderen vanaf circa 6 jaar om zelf te lezen. Zo lezen ouders en kinderen samen het Bijbelverhaal. Daarnaast zijn er in iedere stap bouwstenen om met het Bijbelverhaal aan de slag te gaan. Er zijn gespreksvragen, die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van 4 tot 7 jaar. Elke stap heeft ook een eigen weetje en een idee voor een activiteit om samen te doen.

De cover van de SamenleesBijbel Junior is van bedrukt linnen. Zo is het ook een prachtig en duurzaam cadeau om weg te geven. In de SamenleesBijbel Junior staan Bijbelverhalen van Corien Oranje en vrolijke illustraties van Wendelien van de Erve.

Veel positieve reacties na de consumentenpilot:

‘Het is leuk om met de kinderen te doen, en ikzelf leer er ook enorm veel van.’

‘Het is weer eens wat anders dan de Bijbels die we nu hebben. En we vonden hem prettig leesbaar, gezien de leeftijd en ontwikkeling van onze kinderen.’

‘Ik denk dat het voorziet in een behoefte bij ons en bij veel jonge ouders, om hen te helpen om samen met kun kinderen met de Bijbel bezig te zijn, op een frisse en creatieve manier.’

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons