Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

5/14 - Strijden voor het evangelie

Bijbeltekst(en)

Aansporing tot volharding en eensgezindheid

27Hier gaat het om: blijf leven in overeenstemming met het evangelie van Christus, zodat ik kan zien als ik bij u kom, of als ik niet kom over u kan horen, dat u één van geest bent en eensgezind strijdt voor het geloof in het evangelie. 28Laat u op geen enkele manier door uw tegenstanders angst aanjagen, want als u standvastig blijft, is dat een teken van God: voor hen dat ze ten onder gaan, voor u dat u wordt gered. 29Aan u is de genade geschonken niet alleen in Christus te geloven, maar ook omwille van Hem te lijden. 30U voert dezelfde strijd die u mij vroeger hebt zien voeren en die ik, zoals u hoort, nog steeds voer.

Filippenzen 1:27-30NBV21Open in de Bijbel

Paulus probeert zijn lezers te bemoedigen. Hij wil dat ze strijden voor het evangelie. Misschien krijgen ze wel te maken krijgen met tegenstand. Maar daar moeten ze niet bang van worden, want God heeft alles onder controle.
Paulus zegt ook dat de gelovigen Gods genade hebben gekregen. Je zou genade kunnen omschrijven als Gods keuze om van mensen te houden, ook als ze dat niet hebben verdiend. Volgens Paulus is het genade dat de Filippenzen in Christus mogen geloven, én dat ze mogen lijden. Dat klinkt misschien vreemd: dat je mag lijden. Maar Paulus wil duidelijk maken dat het lijden een teken kan zijn dat de redding echt komt. Kijk maar naar Christus: hij heeft geleden en het lijden tot het einde toe volgehouden. Maar uiteindelijk is hij ook weer opgestaan! En dat kan ons kracht en moed geven om vol te houden.

Ben jij weleens bang geweest om over Jezus vertellen? Wat deed je toen? Hield je je mond, of vertelde je het toch?

Luister naar deze aflevering.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.8
Volg ons