Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Lees je Bijbel

Bijbellezen de moeite waard

Dagelijks Bijbellezen is voor veel mensen een goede gewoonte. Contact met God, inspiratie voor het dagelijks leven, troost, hoop, geloofsopbouw en levenslessen. Allemaal redenen die Bijbellezen de moeite waard maken. Je zou dan ook denken dat het bijna vanzelf gaat – een bezigheid die je zoveel oplevert, geef je vanzelfsprekend een belangrijke plek in je leven, toch? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Bijbellezen gaat niet vanzelf

Voor veel mensen zal het herkenbaar zijn: we hebben een ideaal beeld van ongestoorde, inspirerende, verfrissende dagelijkse Bijbelstudie of stille tijd, maar dat beeld wordt regelmatig ingehaald door de werkelijkheid.

Net zoals we de motivatie om te lezen tegenwoordig vooral uit onszelf halen, zoeken we de redenen waarom het (vaak) niet lukt ook bij onszelf. ‘Gebrek aan discipline’ of ‘tijdgebrek’ worden vaak als struikelblok genoemd. We nemen het onszelf kwalijk als we niet aan ons eigen ideaal voldoen. Bijbellezen wordt daardoor al gauw verbonden met schuldgevoelens, en dat is juist weer een extra drempel om ermee aan de slag te gaan.

Inzicht in onszelf

Hoe kan het dan wel? Veel hulpmiddelen (leesplannen, meditaties, Studiebijbels en achtergrondinformatie) zijn al volop beschikbaar. Maar er is nog iets extra’s nodig: inzicht in onszelf. Waarom wil ik eigenlijk Bijbellezen? Wat weerhoudt me? Hoe kan ik me daar overheen te zetten? Wat is voor mij een haalbare eerste stap? En een tweede en derde?

Wat voor manier van Bijbellezen past bij mij, en hoe kan ik mijn Bijbelmoment net zo’n vanzelfsprekende plek geven in mijn leven als eten, drinken en tandenpoetsen? Voor wie daarmee aan de slag wil, is er 'Lees je Bijbel'. In dit boek gaat Corien Oranje met experts als Ben Tiggelaar en Michelle van Dusseldorp op zoek naar verschillende manieren van Bijbellezen. Een verdiepend en praktisch boek, dat je helpt om je eigen drijfveren te ontdekken, het schuldgevoel van je af te schudden en met de Bijbel aan de slag te gaan op een manier die bij jou past.

Over het boek

In het boek ‘Lees je Bijbel’ wordt je uitgedaagd om met de Bijbel aan de slag te gaan op een manier die bij jou past. Een verdiepend en praktisch boek dat je helpt om schuldgevoel van je af te schudden en je eigen drijfveren te ontdekken.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons