Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Leesplannen en bijbelleesrooster voor advent

Zondag 3 december is de eerste adventszondag, de periode waarin mensen zich voorbereiden op de komst van Jezus, op zijn geboorte dus.

Om je te helpen in deze tijd van voorbereiding en verwachting hebben we verschillende leesplannen beschikbaar gesteld om toe te leven naar Kerst.

Een nieuw begin | Bijbel Basics

Voor het Bijbel Basics kinderwerkprogramma is een speciaal project samengesteld om met de kinderen op zondagschool toe te leven naar Kerst. Met dit bijbelleesrooster heb je ook een leesplan bij dat programma voor elke dag tot Kerst.

Dit leesplan is ook beschikbaar in Donkey Mobile en Youversion

Het wordt licht

Jezus is het Licht van de wereld ook in deze moeilijke tijd. Daarom is de meest krachtige boodschap van kerst dat het Licht alles overwint! Met dit bijbelleesrooster leef je bewust toe naar kerst. Elke dag lees je een Bijbeltekst met een korte uitleg. De prachtige natuurfoto’s passen helemaal bij de tekst van de dag.

Vrede op aarde

‘Vrede op aarde’: voor veel mensen zijn die woorden uit het Lucas-evangelie onlosmakelijk verbonden met Kerst. Het zijn woorden vol hoop, maar ze roepen ook vragen op. Juist de laatste jaren lijkt de vrede immers ver te zoeken. Wat voor betekenis heeft deze oeroude belofte nog voor ons?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.8
Volg ons