Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
2 augustus 2021

Ik wil het NU!

Geduld – Vrucht van de Geest

Door Shelton Telesford

Je bent jong en je wilt wat – maar je merkt deze zomer dat mensen negatief over je denken. Zo van: “De jeugd heeft het verpest.  Ze gingen meteen massaal uit, ‘dansen met Janssen’, en ja dan gaat het natuurlijk mis. Dus moesten de clubs dicht en zijn de festivals afgeblazen. Waarom is de jeugd toch ook zo ongeduldig?” 

Maar zo’n verwijt is niet eerlijk.  Alleen al omdat volwassenen minstens zo ongeduldig kunnen zijn als jongeren. Geduld heeft volgens de Bijbel iets te maken met God. Om precies te zijn: met de Geest van God, die in jou en mij aanwezig is. Maar, moet je dan altijd maar wachten? Ook als je NU heel graag iets wilt hebben of het heel hard nodig hebt? Kijk en luister naar Shelton Telesford. 

Mensen die zich laten leiden door de heilige Geest, leven heel anders. Zij houden van elkaar. Ze zijn blij en leven in vrede. Ze hebben geduld en zijn goed voor elkaar. Ze geloven in Christus. Ze zijn vriendelijk en gedragen zich goed. Als je zo leeft, doe je precies wat de wet eigenlijk wil.

Galaten 5:22-23, BGT

Shelton Telesford
Werkzaam bij Youth for Christ en voorganger bij Chapel Avenue

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons