Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Route 1, Stap 14: Jozef legt de dromen van de farao uit

bijbel+
De farao

In dit verhaal gaat het over de farao. Dat is een andere naam voor de koning van Egypte. De farao’s hadden heel veel macht. In Egypte geloofden de mensen dat de farao’s na hun dood nog verder zouden leven. Daarom bouwden ze enorme piramides om hun koningen in te begraven. Daar konden dan al de kostbare spullen van de farao’s in gelegd worden, zodat ze die ook in hun leven na de dood nog konden gebruiken. Soms werden er zelfs slaven van de farao gedood als hij gestorven was, om met de farao mee te gaan in zijn graf.

bijbel+
De jas van Jozef (5)

Als Jozef uit de gevangenis komt, mag hij zijn oude, vieze kleren die hij al die jaren in de gevangenis gedragen had, uitdoen. Jozef krijgt schone kleren aan. Zal het nu eindelijk weer beter gaan met Jozef?

bijbel+
Jozef legt de dromen van de farao uit

bijbel+
Koeien en koren

Op de tekening van de dromende farao staat afgebeeld wat de farao zag in zijn dromen. Hier zie je een rijtje met de betekenis van de dingen die hij droomde. Zoek het beeld uit de droom bij de tekst. Soms hebben twee beelden dezelfde betekenis.

bijbel+
Route 1, Stap 14, Afsluiting

Stap 15 volgt hierna.

bijbel+
Twee dromen

De farao had twee dromen. God vertelde hem daarin iets over de toekomst, over wat er met Egypte zou gebeuren. De farao zelf wist niet wat zijn dromen betekenden. Maar gelukkig kon Jozef het aan hem uitleggen.

bijbel+
Wat hiervoor gebeurde [60]

Op een nacht krijgt farao twee raadselachtige dromen. Niemand van zijn wijze mannen kan hem uitleggen wat de dromen betekenen. Maar dan denkt de wijnschenker van de farao opeens aan Jozef. Die heeft ooit in de gevangenis zijn droom uitgelegd. Jozef moet nu de dromen van de farao gaan uitleggen. Daarom wordt hij uit de gevangenis gehaald.

Wie dromen droomt
Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons