Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Start met de Bijbel

Waar begin je met het lezen van de Bijbel? Bij het begin, in het midden, bij Jezus, of ergens random? Welke versie leest prettig? Hoe letterlijk moeten we alles nemen?

Hier vind je een korte inleiding op de Bijbel en tips hoe je die kunt lezen. We laten je graag zien hoe debijbel.nl je daarbij kan helpen.

Een kennismaking met de Bijbel

De Bijbel is voor veel mensen het belangrijkste boek in hun leven. Daarom wordt de Bijbel al eeuwenlang in veel talen vertaald en door veel mensen gelezen. Misschien vraag je je af:

Deze gids helpt je als je voor het eerst in de Bijbel gaat lezen. Maar is ook handig als je weleens in de Bijbel leest, maar daar graag wat hulp bij wilt hebben.

Bijbellezen de moeite waard

Dagelijks Bijbellezen is voor veel mensen een goede gewoonte. Contact met God, inspiratie voor het dagelijks leven, troost, hoop, geloofsopbouw en levenslessen. Allemaal redenen die Bijbellezen de moeite waard maken.

Je zou dan ook denken dat het bijna vanzelf gaat – een bezigheid die je zoveel oplevert, geef je vanzelfsprekend een belangrijke plek in je leven, toch? Ontdek hier verschillende manieren van Bijbellezen en welke manier het beste bij jou past.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.19.0
Volg ons