Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Podcasts luisteren

Bijna iedere gelovige heeft wel een papieren Bijbel in huis. Dat betekent natuurlijk niet dat je je verplicht moet voelen om te lezen. Misschien past luisteren wel veel beter bij jou! Bijbelpodcasts bevatten vaak een stukje uit de Bijbel en een korte uitleg of overdenking.

Podcasts zijn ideaal als lezen niet zo jouw ding is of wanneer je je reistijd in de auto, trein of op de fiets goed wilt besteden. Abonneer je op een podcast en ontvang telkens een bericht wanneer er een nieuwe aflevering online staat, die je op je eigen tijd kunt luisteren. Dit helpt je om van Bijbellezen een goede gewoonte en een leuke activiteit te maken.

Wat heb je nodig?

Via jouw podcast-app kun je zelf op zoek gaan naar Bijbelse podcasts en die luisteren wanneer je maar wilt: aan het begin van je dag, onderweg naar je werk, tijdens huishoudelijke klusjes of wanneer het maar uitkomt. Een aantal aanraders voor goede podcasts:

  • Bijbelpodcasts van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Populair is Dagvers: het Bijbelgedeelte van die dag wordt voorgelezen, er is een korte uitleg en je krijgt een vraag of doordenker mee. Of volg de podcast Bijbel in een jaar.
  • Eerst Dit is de dagelijkse Bijbelpodcast van EO en IZB. Elke werkdag een Bijbellezing en overdenking. Duur: 7 minuten.
  • De dagelijkse gebedspodcast van Bidden Onderweg (ook beschikbaar als mobiele app) bestaat uit muziek, een Bijbelgedeelte en verdiepingsvragen. Duur: ongeveer 13 minuten. Gemaakt vanuit de ignatiaanse traditie.
  • In Bijbelbekentenissen vertellen bekende christenen over hun omgang met Bijbellezen. Duur: 15-30 minuten.
  • In de app Mijn Bijbel beluister je de Bijbel in de vertaling die jij kiest.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.20.14
Volg ons