Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Binnenland

Van de NBV21 tot de Bijbel in Gewone Taal. En van debijbel.nl tot Bijbel Basics en de app Mijn Bijbel. Het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij, sinds 1814.

Samen met onze leden en donateurs maken we het mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Dat doen we voor volgende generaties, in verschillende talen en in nieuwe vormen. Het NBG is er voor iedereen die de Bijbel relevant vindt en er zingeving voor zijn of haar leven aan wil ontlenen.

Ontdek hoe we dit doen in Nederland en Vlaanderen:

Bijbel Basics

Met Bijbel Basics brengt het Bijbelgenootschap de Bijbel dicht bij kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Bijbel én het kind staan centraal: Bijbel Basics houdt rekening met de leervoorkeuren van en leeftijdsverschillen tussen kinderen, en legt tegelijkertijd een brede basis voor de ‘Bijbelopvoeding’ van kinderen.

De Bijbel digitaal

In Nederland en Vlaanderen hebben we debijbel.nl en de app Mijn Bijbel. In veel landen is er grote behoefte aan een vergelijkbaar Bijbelplatform. Daarom werkt het NBG intensief samen met de meerdere Bijbelgenootschappen om dit platform wereldwijd aan te kunnen bieden.

Vertaalwerk

Ken je de NBV21 of de Bijbel in Gewone Taal? Twee vertalingen waar het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de afgelopen jaren aan gewerkt heeft. 

Steun onze missie

Vind jij dat iedereen in Nederland en Vlaanderen de Bijbel moet kunnen lezen? Help dan mee om de Bijbel te delen en word lid van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Als dank mag je zelf een Bijbel uitzoeken. Voor jezelf of om uit te delen in je omgeving.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons