Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Marije Vermaas

15. Rotsgrond

Bijbeltekst(en)

24Wie deze woorden van Mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een wijs man, die zijn huis bouwde op een rots. 25Toen de regen neerstroomde en de beken buiten hun oevers traden, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots. 26En wie deze woorden van Mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een dwaas man, die zijn huis bouwde op zand. 27Toen de regen neerstroomde en de beken buiten hun oevers traden, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.’

Matteüs 7:24-27NBV21Open in de Bijbel

Ken je het verhaal van de drie biggetjes? Twee zijn lui en bouwen hun huisjes van stro en hout. Daarna gaan ze lekker spelen. De derde is veel verstandiger: hij bouwt zijn huis van steen. Hij is langer bezig, maar zijn huis staat als enige stevig vast als de wolf komt. De eerste twee biggetjes schuilen in het huis van de derde big. IJver wordt beloond.

Jezus vertelt een verhaal over twee mannen: de ene man bouwt zijn huis op zand, de andere op een rots. Het bouwen van een huis op rotsgrond kost heel veel tijd, moeite en energie. Maar als de stormen komen, blijft het huis staan.

Je bouwt een stevig huis door te doen wat God wil. Wanneer je naar Jezus luistert en naar zijn onderwijs handelt, staat je huis op de rots. De stormen zullen blijven komen, maar jouw huis staat vast. In 1 Korintiërs 3:11 staat dat Jezus de rots, het fundament is. Als we in Jezus geloven en doen wat Hij zegt, is ons huis stevig gebouwd.

Wie of wat is jouw fundament als er stormen komen?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.8
Volg ons