Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Dag 7

Bijbeltekst(en)

36Hij pakte een kind op en zette het in hun midden neer; Hij sloeg zijn arm eromheen en zei tegen hen: 37‘Wie in mijn naam één zo’n kind ontvangt, ontvangt Mij; en wie Mij ontvangt, ontvangt niet Mij, maar Hem die Mij gezonden heeft.’

Marcus 9:36-37NBV21Open in de Bijbel

We hebben gezien dat God voor kinderen zorgt, en dat Hij ons vraagt ook voor hen te zorgen. Ook zagen we dat kinderen belangrijk zijn voor God, of beter gezegd: onmisbaar. We zagen dat Hij ons vraagt om kinderen bij Hem te brengen. Ook in het Bijbelgedeelte dat we vandaag lezen, zet Jezus een kind in het middelpunt van de belangstelling. Hij wil opnieuw duidelijk maken hoe groot zijn liefde voor kinderen is.

Hij slaat zijn arm om het kind heen. Dat is iets waaraan kinderen behoefte hebben, figuurlijk, maar ook letterlijk: liefdevolle en respectvolle aanrakingen. Op welke manier doe jij dat met je kinderen of met kinderen in je omgeving? Een potje stoeien, of een kind op schoot nemen om een verhaaltje voor te lezen, het is allebei goed. Kijk vooral wat het kind daarin prettig vindt.
Vervolgens zegt Jezus dat als we een kind ontvangen, we Hem ontvangen. Dus als jouw kinderen thuiskomen uit school of van de voetbaltraining, dan stapt Jezus jouw huis binnen. Of als je nichtje op bezoek komt, of je komt je buurjongetje op straat tegen, dan ontmoet je Jezus.
Wat zou jij doen als Jezus jouw huis binnenstapt? Waarschijnlijk zou je stoppen met waar je mee bezig bent en de tijd nemen om het Hem gemakkelijk te maken. Je zou wat drinken voor Hem klaarmaken en de tijd nemen om naar Hem te luisteren. Als je Hem op straat tegen zou komen, zou je Hem vrolijk begroeten en een praatje met Hem gaan maken.
Doe je deze dingen ook voor kinderen? Want alles wat je voor hen doet, doe je voor Jezus!

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.8
Volg ons