Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Jezus begint met zijn werk

Bijbeltekst(en)

14Nadat Johannes gevangengenomen was, ging Jezus naar Galilea, waar Hij Gods goede nieuws verkondigde. 15Dit was wat Hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en geloof dit goede nieuws.’

Simon, Andreas, Jakobus en Johannes geroepen

16Toen Jezus langs het Meer van Galilea liep, zag Hij Simon en Andreas, de broer van Simon, die hun netten uitwierpen in het meer; het waren vissers. 17Jezus zei tegen hen: ‘Kom, volg Mij! Ik zal van jullie vissers van mensen maken.’ 18Meteen lieten ze hun netten achter en volgden Hem. 19Iets verderop zag Hij Jakobus, de zoon van Zebedeüs, en zijn broer Johannes, die in hun boot bezig waren met het herstellen van de netten, 20en direct riep Hij hen. Ze lieten hun vader Zebedeüs met de dagloners achter in de boot en volgden Hem.

Marcus 1:14-20NBV21Open in de Bijbel

De vissers Simon, Andreas, Johannes en Jakobus gooien hun netten aan de kant en gaan met Jezus mee. Het lijkt wel alsof ze zonder twijfel hun familie achterlaten omdat Jezus ze roept. Jij hebt misschien niet zulke grote veranderingen meegemaakt als deze vissers. Maar ook in kleine keuzes kun je laten merken dat je een leerling van Jezus wilt zijn.

Aan welke dingen die jij gedaan hebt, kun je denken bij dit verhaal?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.15
Volg ons