Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Dag 23 | Vrede op aarde

Bijbeltekst(en)

9Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door de stralende luister van de Heer, zodat ze hevig schrokken. 10De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen dat grote vreugde betekent voor heel het volk: 11vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in doeken gewikkeld in een voederbak ligt.’ 13En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden:

14‘Eer aan God in de hoogste hemel

en vrede op aarde voor de mensen die Hij liefheeft.’

Lucas 2:9-14NBV21Open in de Bijbel

Vreugde en vrede, een stralend licht, hemel en aarde die voor één eindeloos ogenblik samensmelten: in deze tekst komt alles bij elkaar. Deze woorden staan in schril contrast met wat er in het verhaal aan voorafgaat. Een heerser die zijn macht in cijfers wil laten uitdrukken en daarom hele volksstammen op pad stuurt, een jong stel dat tussen wal en schip raakt, een bevalling onder barre omstandigheden… En dan dat stralende licht. Gods vrede komt bij de mensen, bij de hele aarde zelfs, in een kind dat nu nog in een voederbak ligt te slapen.

Met wie kun jij de vreugde en vrede van Kerst delen?

Luister naar deze aflevering

Dit was de laatste aflevering van het adventsleesplan ‘Vrede op aarde’. Wij zouden het erg waarderen als je ons laat weten wat je er van vond.

We hopen dat je het fijn vond om met dit leesplan dagelijks uit de Bijbel te lezen. Gezinnen op Sri Lanka willen ook graag iedere dag uit de Bijbel lezen. Ze hebben helaas geen geld om er zelf één te kopen. Het NBG wil de Bijbel graag voor iedereen toegankelijk maken. Ook voor hen.

Daarom willen we deze Kerst op Sri Lanka 12.000 Samenleesbijbels voor gezinnen uitdelen. Dan kunnen vaders, moeders, opa’s, oma’s en de kinderen samen de Bijbel lezen. Dat kan alleen met jouw steun. Help mee>>

We wensen je mooie kerstdagen toe en alvast een mooi en gezegend 2024!

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons