Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Leesplannen

Lees de Bijbel online met een leesplan dat bij je past.

Psalmen 10 overdenkingen

Wat zijn je drie favoriete Bijbelteksten? Grote kans dat daar een psalm tussen zit. Al duizenden jaren halen mensen inspiratie, troost en hoop uit deze liederen. Met dit leesplan verdiep je je tien dagen lang in de meest geliefde psalmen, en ontdek je wat ze voor jouw leven kunnen betekenen.

Spreukenchallenge | Zij lacht

Een vrouw die de Heer vreest moet geprezen worden. Door ontzag voor de Heer ontwikkelt zij zich tot een krachtige en invloedrijke vrouw. Wil ik zijn als de vrouw uit Spreuken 31 en wat moet ik doen om op haar te lijken?

Vakantie leesplan 15 overdenkingen

Paulus raakt er maar niet over uitgepraat hoe blij hij is – met de liefde van God, met het goede nieuws over Jezus Christus, met het geloof van de Filippenzen en de hulp die zij hem hebben aangeboden. Al die blijdschap lijkt helemaal niet te passen bij de plek van waaruit Paulus deze brief schrijft: geen fraai vakantieadres, maar de gevangenis in Efeze of Rome. Of misschien toch wel?

Bijbelse helden
Bijbelse helden 12 overdenkingen

Abraham, Mirjam, David, Petrus en Paulus: wie kent deze Bijbelse helden niet? In dit leesplan verdiep je je in hun leven, en ontdek je hoe ze met al hun sterke en minder sterke punten voorleven wat het betekent om in God te geloven en Jezus te volgen.

Jakobus 12 overdenkingen

Jakobus is heel praktisch. Geloof is voor hem meer dan het eens zijn met een bepaalde leer. Als je in Jezus gelooft, verandert dat geloof je van binnenuit (Jakobus 1:18). Het heeft invloed op alles wat je doet.

Dagvers 31 overdenkingen

Dagelijkse Bijbeltekst en toepassing om over na te denken. Iedere dag een bemoediging voor jouw dagelijkse moment met de Bijbel. Ook te beluisteren in je favoriete podcastspeler.

Bijbel in één jaar 367 overdenkingen

Altijd al eens de Bijbel hélemaal door willen nemen? Zodat je God beter leert kennen en nieuwe verbanden tussen teksten gaat zien? Doe dan mee met Bijbel in een jaar: Lees in één jaar de hele Bijbel!

NBG Bijbelleesrooster 2023 124 overdenkingen

Lees dagelijks het Bijbelleesrooster aanvullend op het Oecumenisch leesrooster.

Wie zeg jij dat Ik ben?

In de aanloop naar Pasen bieden we dit leesplan om stil te staan bij de identiteit en betekenis van Jezus. Zeven weken lang lees je teksten uit het Oude en Nieuwe Testament, die allemaal hun eigen licht werpen op de vraag wie Jezus was en voor ons wil zijn. De korte uitleg en reflectievragen helpen je om op zoek te gaan naar je eigen antwoord op die vraag.

Kolossenzen 10 overdenkingen

De schrijver van de brief aan de Kolossenzen zegt tegen de christenen in Kolosse dat Jezus voldoende is. Extra regels zijn niet nodig.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.11.20
Volg ons