Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Ik wil de Bijbel lezen

Het scherm waar je de Bijbelteksten leest, noemen we het Bijbelleesscherm.

In het menu boven aan iedere pagina klik je op ‘Lees de Bijbel’ om de Bijbel te openen. Standaard word het hoofdstuk getoond waar je was gebleven bij je laatste bezoek aan de website.

Ik wil vertalingen vergelijken

Met een gratis account kun je vier extra vertalingen bekijken en heb je de mogelijkheid om vertalingen te vergelijken en teksten te kopiëren.

Bijbelvertalingen waar een slotje achter staat kun je alleen selecteren met een gratis account. Bijbelvertalingen waar BIJBEL+ achter staat, zijn alleen toegankelijk met een BIJBEL+ account.

Klik in het Bijbelleesscherm boven de hoofdstukvermelding op het boek icoontje en vink in de lijst de Bijbelvertalingen aan die je wilt vergelijken.

Je kunt echter in ieder venster van de Bijbelvertaling scrollen door de muisaanwijzer op de betreffende Bijbeltekst te plaatsen en met het scrolwiel van uw muis of door een scrolbeweging met meerdere vingers op uw touchpad. Merk op dat de scrol balk aan rechterkant geen invloed heeft op de weergave van de Bijbeltekst.

Je kunt maximaal vijf vertalingen tegelijk vergelijken. Als meer vertalingen nodig zijn, kunt u in een extra venster of browser tab meer Bijbelvertalingen vergelijken

Weergave instellingen aanpassen

De lettergrootte of het lettertype aanpassen doe je door boven de Bijbeltekst op het tandwiel te klikken. Je krijgt nu de mogelijkheid om te kiezen voor een ander lettertype of een andere lettergrootte.

Ook kun je hier instellen of je vernummers, voetnoten en tekstverwijzingen wilt zien.

Met een gratis account kun je ook teksten markeren en notities bij een tekst maken. Onder deze instelling kun je ook aangeven of deze zichtbaar moeten zijn of niet.

Ik wil achtergrondinformatie bij de Bijbeltekst

Met een gratis account heb je de mogelijkheid om achtergrondinformatie bij de Bijbeltekst te lezen.

Vink in boven de Bijbeltekst ‘Extra informatie’ aan. Naast de Bijbeltekst zie je een lijst met artikelen en documenten met achtergrondinformatie. Klik rechts bovenaan op ‘Filter op categorie’ om de categorie te kiezen waar je achtergrondinformatie over wilt lezen.

Artikelen waar BIJBEL+ bij staat kun je alleen lezen met een BIJBEL+ account.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.8
Volg ons