Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
18 augustus 2021

Werken aan een missie: de Bijbel voor iedereen

Door Roelien Smit

Zo’n twee jaar geleden had ik gesprekken met een coach. Ik wilde weten wat eigenlijk mijn sterke kanten zijn in mijn werk, en hoe ik die zou kunnen inzetten. Die gesprekken leverden me veel helderheid op, en wat er vooral uit naar voren kwam was dat ik altijd op zoek was naar betekenis in mijn werk.

En dat is precies wat mijn werk bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zo leuk maakt: ik werk aan een missie, en doe werk met betekenis. En dat is wat eigenlijk voor alle collega’s in Antwerpen, Haarlem, of thuis geldt. Of je nu facturen inboekt, mensen te woord staat aan de telefoon, nadenkt over nieuwe Bijbeluitgaven, of in mijn geval werkt aan de online en offline communicatie.

En daarom begin ik bijna elke dag met plezier. Geen dag is hetzelfde: het ene moment overleg ik met collega’s over de NBV21, de nieuwe versie van de Nieuwe Bijbelvertaling die dit najaar verschijnt. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we laten zien hoe mooi deze vertaling is? Met een blog? Een video? Een leesplan?

Het volgende moment spreek ik met collega’s van Fondsenwerving over hoe we kunnen laten zien hoe belangrijk donateurs voor ons werk zijn. Welke Bijbeltekst past het beste bij de volgende brief die we versturen over ons project in Suriname? En welke foto’s sluiten daar dan het beste bij aan?

Of ik heb een overleg met collega’s van verschillende afdelingen over hoe we online nog meer zichtbaar kunnen zijn. Welke onderwerpen lichten we uit in de volgende nieuwsbrief van deBijbel.nl? En hoe koppelen we dat daarna ook aan onze sociale media-kanalen? En welke rol kan onze Mijn Bijbel-app hier in spelen?

En nu ik vandaag weer een dag op kantoor werk, heb ik ook andere gesprekken met collega’s, gezellig bij de koffieautomaat.

Onze missie is ‘De Bijbel voor iedereen’ en dat is dus ook de rode draad in al die gesprekken, schrijfsessies, en video-overleggen. Nooit saai, altijd met betekenis. Soms heel persoonlijk, soms voor in Nederland en Vlaanderen en soms voor mensen wereldwijd. En daarom vind ik mijn werk zo leuk!

Wil jij ook een baan met betekenis? We hebben een aantal vacatures: We zoeken een Online Fondsenwerver, een Online Marketeer, een Community Manager, een Development Manager en een Administratief Medewerker. Of je nu al een baan hebt, of net bent afgestudeerd – als jij een hart voor de Bijbel hebt, en mee wil werken aan onze missie, dan zoeken wij jou!

En twijfel je of je bij het NBG past? Een (digitaal) kopje koffie drinken met mij of een collega mag altijd!

Roelien Smit
Hoofd communicatie bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.20
Volg ons