Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
26 juli 2021

Vier boekentips voor de vakantie

Door Marjolein Feenstra

De zomervakantie voor de scholen is ingegaan. Even geen school, in de ochtend wat langer in de pyjama, ’s avonds wat langer opblijven. En lekker buiten spelen en buiten eten natuurlijk.

Bij ons staat de zomervakantie altijd garant voor het verdwijnen van de structuur. Alles gaat een beetje anders. Zo schiet het lezen uit de Bijbel er wat vaker bij in en vergeten we af en toe op zondag de kinderdienst te bekijken. Het lijkt soms wel of we ook vakantie van de kerk of Bijbel hebben.

Hoe kan je dan toch met de Bijbel bezig zijn? Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap biedt leuke producten aan die perfect passen binnen zo’n vakantieperiode waarin alles een beetje anders gaat. Ik zet ze graag voor je op een rijtje.

Nooit meer een kleurplaat

Dit goednieuwe boek geeft een hele andere kijk op aan de slag gaan met de Bijbel en kinderen. Heerlijk leesvoer om mee te nemen op vakantie en met de leuke tips en opdrachten kan je direct aan de slag met de kinderen.

‘We willen vooral delen hoe je met kinderen de Bijbel kunt lezen en erover in gesprek kunt gaan aan de hand van kindertheologie. Het boek biedt een stukje theorie en achtergrond, maar we geven ook veel casussen, praktijkvoorbeelden en inspiratie. We willen je handvatten geven zodat je zin krijgt om zelf aan de slag te gaan, en zo een beleving te creëren vol ontdekken, plezier en verbinding. Omdat dat jou en het kind zoveel moois kan geven!’
– Maartien Hutter, auteur van Nooit meer een kleurplaat

Bijbelse Bestemmingen: Bijbel Basics Zomerdoeboek

Met dit zomerdoeboek neem je de kindernevendienst, kinderkerk of zondagsschool mee de koffer in. Samen of alleen de Bijbel ontdekken door middel van puzzels, vragen, proefjes, verhalen en andere dingen om zelf te doen. Met dit boek gaan kinderen op onderzoek uit en ontdekken ze hoe dicht de Bijbelse verhalen komen bij hun leven.

Ga op reis langs allerlei Bijbelse bestemmingen: van een spannende tocht over de Nijl, naar de grote stad Rome waar Paulus over droomt. Kampeer ondertussen onderaan de bergen of ga onderweg met Psalm 121. Een boek voor doeners, denkers, speurders en knutselaars!

Er zijn nog een paar exemplaren, op=op. Bestel snel!

VoorleesBijbel

Begin in de vakantie met de prachtige verhalen uit de VoorleesBijbel. De VoorleesBijbel bestaat uit 52 verhalen uit het oude testament, met prachtige illustraties. Deze Bijbel is gemaakt voor kinderen van 4-7 jaar. De verhalen zijn zo geschreven dat je in tien minuten het verhaal beeldend, helder en duidelijk kunt voorlezen. Erg geschikt om voor het slapen gaan in de tent of gewoon thuis voor te lezen. Deel 1 vind je hier. Deel 2 is net verschenen!

ZoekBijbel en Doeboek bij de ZoekBijbel

Op een regenachtige dag lekker creatief aan de slag of speuren door de verhalen uit de Bijbel? Dan is deze combinatie erg leuk én nog in de aanbieding ook!

In de ZoekBijbel zoek je in acht zoekplaten naar personen en dingen uit de Bijbel. Zoek bijvoorbeeld naar David als herder, of David die vecht met Goliat, of David die danst als de ark Jeruzalem in wordt gebracht. Er zijn ook zeven steeds terugkerende figuurtjes verwerkt in elke zoekplaat, zodat er altijd een element van herkenning is. Daarnaast wordt ook het verhaal verteld naast de zoekplaat. Deze Bijbelverhalen zijn opnieuw verteld door Corien Oranje. De ZoekBijbel is geschikt voor kinderen van 3-9 jaar.

Met het Doeboek bij de ZoekBijbel kunnen kinderen uren creatief bezig zijn. Geef de dieren uit het verhaal van de schepping een eigen printje, of maak een tekening met houtskool dat je zelf hebt gemaakt! 

Marjolein FeenstraSpecialist Online Communicatie bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons