Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
24 maart 2016

Stel vandaag je #Bijbelvraag over The Passion

Vorig jaar op Whatsapp, dit jaar op Twitter. Het Nederlands Bijbelgenootschap beantwoordt exclusief vandaag vóór en tijdens The Passion alle Bijbelvragen waarbij #Bijbelvraag wordt gebruikt.


Bijbelvragen

‘Niet iedere vraag is natuurlijk te beantwoorden in 140 tekens’, zegt Roelien Smit NBG-bijbelwetenschapper (zie foto). ‘We gaan ons best doen, maar hebben ook alvast een pagina met veelgestelde vragen opgesteld. Daarbij is niet iedere vraag een vraag voor het Bijbelgenootschap. Wij hebben kennis van de Bijbelse brontaal, de tijd en cultuur waarin het verhaal geschreven werd. Op het moment dat het gaat om de interpretatie van Bijbelteksten of over geloven, dan zeggen wij: ga daarover liever ‘real life’ het gesprek aan met iemand die gelooft, of een dominee.’

Drie vragen die we vorig jaar kregen via Whatsapp:

Waarom doet het Nederlands Bijbelgenootschap mee met The Passion?
We vinden dat The Passion een mooie manier is om de Bijbel dichtbij te brengen. Mensen ervaren dat de Bijbel voor ons allemaal is. We willen The Passion koesteren als dé nationale Paaspreek in modern media-format. Een kwart van de Nederlanders, christelijk en niet christelijk, is tegelijk met het verhaal van God en mens bezig is. Lees meer

Waarom heet Goede Vrijdag ‘goed’?
De naam ‘Goede Vrijdag’ staat niet in de Bijbel, maar komt uit de kerk. De naam komt van de ‘Goede Week’. Deze week wordt soms ook wel de ‘Stille Week’ of de ‘Heilige Week’ genoemd. Ook in het Frans of Engels doen mensen hetzelfde. Volgens sommige mensen wordt de dag ook ‘goed’ genoemd omdat de dood van Jezus goed is voor de wereld. Andere mensen denken dat het een versimpeling is van ‘Gods Vrijdag’. Dit is zeker onjuist.

Wie is Judas?
In de Bijbel staat niet veel over hem. Hij wordt in ieder geval gewoon tot de twaalf leerlingen van Jezus gerekend. Hij hoorde er dus helemaal bij. Tot hij hielp om Jezus gevangen te laten nemen. In The Passion wordt vooral de nadruk gelegd op het feit dat hij teleurgesteld was in Jezus. Wil je nog meer weten? Lees dan deze blog.

Volg vandaag #Bijbelvraag

Zelf een vraag? Of ben je wel benieuwd welke vragen The Passion in Nederland oproept? Volg ons vandaag op Twitter.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.14.1
Volg ons