Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
21 december 2017

Psalm 23 meest populair op debijbel.nl

Psalm 23 is de meest gelezen Bijbeltekst van 2017 op deBijbel.nl. We hebben hard gewerkt aan verdieping en achtergrondinformatie voor bij de Bijbel. Zo hebben we geschreven over veelgezochte onderwerpen zoals liefde en vrouwen in de Bijbel. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met het verspreiden van verschillende leesroosters, en is onze nieuwe kinder(neven)dienstmethode Bijbel Basics van start gegaan.

Dit jaar was Psalm 23 de meest gelezen Bijbeltekst op deBijbel.nl. Psalm 23 is een prachtige tekst die houvast in onzekere tijden biedt. Je kunt er lezen over God als herder die je altijd beschermt. God geeft veiligheid in onrustige dagen, en is altijd bij je: ‘Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.’ Uiteindelijk brengt God je weer terug in zijn nabijheid: ‘Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen.

​’Vrouw’ nieuwe veelgebruikte zoekterm

Behalve de Bijbel zelf, is er natuurlijk ook veel achtergrondinformatie te vinden op deBijbel.nl over de Bijbel. Net als vorig jaar, werd er ook dit jaar weer veel gezocht naar het woord liefde. Als redactie hebben we daar op ingespeeld door meerdere topics over liefde te publiceren. Bijvoorbeeld over de liefde van God en liefde tussen mensen.

Er stond in 2017 ook een nieuwe zoekterm in de top 10 van meest gezochte woorden. Veel mensen zochten naar informatie over ‘vrouw’ en ‘vrouwen’ op deBijbel.nl. In reactie daarop zijn we meer topics over vrouwen in de Bijbel gaan schrijven. Er zijn nu niet alleen biografieën van vrouwen te vinden, zoals van Ester en Febe. Maar je kunt nu ook lezen over het dagelijks leven en religieuze taken van vrouwen in het Oude Testament en het Nieuwe Testament. In 2018 gaan we daarmee door, om zo van deBijbel.nl steeds meer een plek te maken waar Bijbellezers zich kunnen verdiepen in de wereld van de Bijbel.

Leesroosters

Voor iedereen is er wel iets te vinden op deBijbel.nl. Van allerlei vertalingen tot achtergrondinformatie. Daarnaast zijn er ook allerlei leesroosters te vinden. Zo zijn er tijdens de 40-dagentijd en Advent leesroosters aangeboden. Ook zijn er steeds meer thematische leesroosters te vinden op deBijbel.nl, die geschikt zijn voor elk moment van het jaar. In totaal hebben we meer dan 45.000 geprinte en digitale leesroosters verspreid in 2017.

Bijbel Basics

Ook voor kinderwerkers is er nu nog meer informatie te halen op deBijbel.nl. Bijvoorbeeld via Bijbel Basics, de nieuwe kinder(neven)dienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Met deze methode beloven we dat kinderen op een leuke en verantwoorde manier de tweehonderd belangrijkste verhalen horen en ermee aan de slag gaan. Sinds oktober zijn er al 2.500 kinderwerkers die Bijbel Basics gebruiken.

In 2018 gaan we hier mee verder. Zo proberen we de Bijbel dichtbij te brengen, voor iedereen!

De redactie van deBijbel.nl

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.14.1
Volg ons