Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
30 december 2020

Nieuw leesplan: Op ontdekkingstocht met de Bijbel

Het leesplan: Op ontdekkingstocht met de Bijbel staat nu online en is te volgen in de app Mijn Bijbel en als e-mail leesplan.

Neem jij je telkens voor om meer uit de Bijbel te lezen? Je bent niet alleen! 66% van de Bijbelgebruikers wil vaker Bijbellezen, zo blijkt uit deze enquête. Met dit leesplan ga je de uitdaging aan om er een gewoonte van te maken om de Bijbel te lezen. En eigenlijk nog belangrijker: je vindt een manier van Bijbellezen die écht bij jou past.

Met dit leesplan laten we je kennismaken met verschillende manieren van Bijbellezen. Zo zijn er oude en beproefde methodes, zoals lectio divina, maar ook hele jonge en creatieve manieren, zoals het uit de VS overgewaaide SOAP. Wij dagen je met dit leesplan uit om een ontdekkingsreis te maken langs al deze methodes, om uiteindelijk een manier te vinden die bij jou past. 

Naast het vinden van een Bijbelleesmethode hopen we natuurlijk dat we je kunnen helpen om van Bijbellezen een gewoonte te maken. Maar hoe leer je nou een nieuwe gewoonte aan? Er wordt wel gezegd dat zo’n proces 21 dagen de tijd kost. Het zal je daarom niet verbazen dat dit leesplan 21 dagen duurt.

Ga de uitdaging aan! Op ontdekkingstocht met de Bijbel. Vind de manier van Bijbellezen die bij jou past.

Hoe te volgen?

Dit leesplan kun je op twee manieren volgen: via de app Mijn Bijbel en via de e-mail. Volg je het leesplan graag in de app? Om je aan te melden voor het leesplan ga je binnen de Mijn Bijbel app naar het menu. Hier vind je het kopje ‘leesplannen’. Op deze pagina kan je je aanmelden voor het nieuwe leesplan. Wil je de teksten liever elke dag in je mailbox ontvangen? Ga dan naar deze pagina en vul de pop-up in die daar verschijnt. (Let op! De pop-up verschijnt alleen als je de website met een computer bezoekt. Surf je mobiel? Dan raden we je aan om de app Mijn Bijbel te gebruiken.)

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.20
Volg ons