Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Leesplannen voor de veertigdagentijd!

Woensdag 14 februari begint de veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd. In deze periode van inkeer en bezinning leven we toe naar Pasen.

Om je te helpen bewust toe te leven naar Pasen, hebben wij een aantal leesplannen ontwikkeld die je kunt volgen via Mijn Bijbel app.

Elke dag lees je een Bijbeltekst met uitleg en je krijgt een vraag om mee aan de slag te gaan. Zo leef je bewust toe naar Pasen!

Ontmoetingen met God

Wil jij God (opnieuw) ontmoeten? Verdiep en versterk je geloof met nieuwe inzichten over verschillende ontmoetingen met God. Dit leesplan is ook beschikbaar in de Donkey Mobile app en Youversion

Wie zeg jij dat ik ben?

‘En jullie, wie zeggen jullie dat Ik ben?’ Die vraag stelt Jezus aan zijn leerlingen. Het is de vraag die in alle vier de evangeliën centraal staat. Wie zeggen de mensen dat Hij is, en welk antwoord geven wij op die vraag?

Feest van bevrijding

Volg de Israëlieten die door God uit Egypte zijn bevrijd en op reis gaan naar het beloofde land. Daarna lees je teksten uit het Nieuwe Testament die bij dit onderwerp aansluiten en er in veel gevallen een nieuwe betekenislaag aan geven. Vanaf Witte Donderdag lees je teksten uit het Lucas-evangelie rondom het sterven en de opstanding van Jezus.

40 dagen met Marcus

Toeleven naar Pasen aan de hand van het evangelie van Marcus. Tijdens de veertigdagentijd lees je iedere dag uit de Bijbel en krijg je een korte overdenking. In 40 dagen heb je het gehele Marcus evangelie gelezen.

Overbruggen – 40 dagen met Matteüs

Veertigdagen met het Matteüs evangelie met iedere dag een korte uitleg.

40 dagen, 40 vragen - toeleven naar Pasen met Johannes

Hoe leef ik? Wie ben ik? Maak ik bewust tijd voor stilte? Of word ik geleefd door mijn gewoontes en dagelijkse bezigheden? Wat betekent het geloof voor mij? Dit leesplan daagt je uit bij dit soort vragen stil te staan aan de hand van het Johannes-evangelie, waarin steeds wordt benadrukt dat we God kunnen leren kennen in Jezus.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.20.14
Volg ons