Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
9 juni 2017

Lees mee met het 7-daagse stilteleesrooster

​Stilte zoeken is vandaag de dag een hele uitdaging. De Bijbel kan helpen om stilte te integreren in je dagelijks leven. Zet je telefoon eens op stil, kom tot rust met het NBG-bijbelleesrooster en laat je inspireren.

Stilte

‘Stilte, waar vind je die, als je dagen gevuld zijn met werk en zorg en als je smartphone altijd binnen bereik ligt? Kloosterweekenden en stilte-retraites zijn niet voor niets populair’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, één van de Bijbelwetenschappers die meewerkten aan het rooster. ‘Maar hoe geef je verstilling een plek in je dagelijkse leven? Het stilterooster is een kennismaking met hoe de Bijbel daarbij kan helpen. Net als de schrijver van Psalm 42 vind je daarin rust voor je onrustige ziel.’

Stilte-experts

Stilte-experts en Bijbelwetenschappers delen hun favoriete passages. Mirjam van der Vegt, Nikolaas Sintobin, Elise Lengkeek, Leo Fijen, Marga Haas, Anne-Mareike Schol-Wetter en Jaap van Dorp nodigen je uit tot rust en reflectie.

Elke aflevering bevat een Bijbeltekst, een korte meditatie en een vraag om over na te denken. Het rooster begint bij Genesis 1. Daarna volgen favoriete stilte-teksten van onder meer Eckhart-kenner Marga Haas (Psalm 42) en van schrijfster Elise Lengkeek (de godsverschijning aan Elia, 1 Koningen 19). Mirjam van der Vegt brengt het zwijgen van de vrienden van Job ter sprake. Jezuïet Nikolaas Sintobin geeft een ‘Ignatiaanse meditatie’ over de storm op het meer (Matteüs 14). Bij zo’n meditatie gaat het om verbeelding, inleving en het gebruik van de zintuigen.

Lees mee met het stilteleesrooster

Lees mee met het 7-daagse stilteleesrooster. Download de app Mijn Bijbel, abonneer je op het stilterooster en krijg zeven dagen achter elkaar een notificatie op je telefoon met de aflevering van de dag.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.20.14
Volg ons