Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
8 november 2021

Jozef is een voorbeeld voor mij

Cindy Mannens

Van Leonardo Da Vinci tot Bach, van Typhoon tot Flannery O’Connor, de Bijbel is voor velen een bron van inspiratie. Dit is het verhaal van Cindy Mannens (28). Ontdek hoe de Bijbel haar inspireert.

Ik vind het heel belangrijk om op zondag de Bijbelverhalen te horen, het evangelie. Ik wil echt aandachtig luisteren en nadenken over de vraag hoe ik dit in mijn eigen leven kan toepassen. Dat wil ik zelf onderzoeken. Wat kan dit voor mij betekenen de komende week? Ik probeer het toe te passen en ernaar te leven – er inspiratie uit te halen.

Ik ben opgegroeid met het geloof, voor mijn ouders is dat ook heel belangrijk. We gaan elke zondag naar de kerk en bidden voor het eten en voor het slapengaan. We hebben ook godsdienstlessen buiten de school gehad. Zondag werd er niet veel ondernomen, je maakt dan vooral tijd voor elkaar. Ik heb dat in mijn eigen leven ook voortgezet omdat ik er heel veel aan heb, ook aan de regelmaat. Goed om bewust een uur stil te staan. Het is heel gemakkelijk om het niet meer te doen, maar voor je het weet heb je het dan geparkeerd, en komt het er de rest van de week niet meer van.

Voorbeeldfiguur

Als ik denk aan een persoon in de Bijbel die mij inspireert, dan is het Jozef – man van Maria. Er wordt niet zo heel veel over hem gesproken, hij blijft op de achtergrond. Hij ‘doet het allemaal maar’. Zijn vrouw is zwanger en dat kind is niet van hem. Maar hij blijft bij haar en zorgt voor Jezus. Een man die dus op de achtergrond blijft, maar die er wel voor zorgt dat het allemaal draait.

Zelf ben ik juist iemand die graag op de voorgrond treedt, daarom wil ik aan Jozef een voorbeeld nemen. Meer anderen de kans geven om iets te doen en zelf wat meer ‘backstage‘ te blijven om te kijken of het gewoon blijft draaien. Een keer afstand nemen van alles en ‘toelaten’ dat dingen gebeuren.

Herken jij jezelf in het verhaal van Cindy? Lees deze blog verder op nbv21.nl

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.10
Volg ons