Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
10 maart 2016

Ingrid Kramer: de 100.000-ste gebruiker op debijbel.nl

deBijbel.nl bereikte afgelopen maand een mijlpaal: de 100.000-ste gebruiker. Ingrid Kramer uit Urk was de 100.000-ste die een account aanmaakte. Het Nederlands Bijbelgenootschap zocht haar op en gaf haar een Bijbel in Gewone Taal cadeau.  

Mark Koelewijn verraste juf Ingrid namens het NBG in haar klas op de Groen van Prinstererschool in Urk. Ze vertelt over haar ervaringen met deBijbel.nl. 

Hoe gebruik je deBijbel.nl?
“deBijbel.nl gebruik ik zowel voor activiteiten in de kerk als voor mijn werk. Op de Bijbelstudievereniging in mijn kerk lees ik de NBV via deBijbel.nl. De achtergrondinformatie van deBijbel.nl helpt mij met de voorbereiding op de Bijbelverhalen die ik in de klas vertel. Geweldig vind ik dat je door de afbeeldingen ook de omgeving kunt zien bij een verhaal. Het verhaal komt zo dichterbij, je ziet het voor je. Als ik nu een Bijbelverhaal vertel, zet ik de afbeeldingen van deBijbel.nl op het digitale schoolbord. Soms laat ik de kinderen ook meelezen vanaf het digibord, dat werkt goed.”

Wat is de laatste tekst die je hebt opgezocht en waarom?
“Afgelopen maandag lazen we in de klas Psalm 23 uit de Bijbel in Gewone Taal. In de voorjaarsvakantie maakte een kind iets heftigs mee, wat de hele klas raakte. Deze psalm lezen hielp bij het verwerken en gaf stof tot gesprek.”

Welke tekst spreekt je heel erg aan?
“De eerste tekst die in me opkomt is Psalm 33. Deze psalm vrolijkt mij op als ik het moeilijk heb. Ik lees de psalm het liefst in de NBG-vertaling 1951, de vertaling waarmee ik ben opgegroeid. Omdat ik veel teksten uit mijn hoofd ken, voelt deze vertaling als een stukje van mezelf.”

Wat wil je vanuit de Bijbel de kinderen in je klas meegeven?
“Dat vind ik een lastige vraag. De Bijbel bevat zoveel teksten die waardevol zijn. Ik voel mezelf daar altijd heel klein bij. Mijn liefste wens is dat de kinderen de Heere God leren kennen. Ik wil hen meegeven hoe ze christen in de praktijk kunnen zijn. De boodschap die ik wil meegeven stem ik steeds af op de situatie van dat moment, zoals met Psalm 23 afgelopen week, en op het karakter van het kind.”

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.11.22
Volg ons