Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
21 oktober 2015

Elsbeth Gruteke en debijbel.nl

​“deBijbel.nl is een mooi vormgegeven en goede website, waar veel betrouwbare en relevante informatie op staat. Naast mijn baan als presentator bij EO-radio, studeerde ik theologie. Dit jaar voltooide ik mijn predikantsopleiding en 1 oktober ben ik gestart als predikant (PKN) van de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Als predikant heb ik natuurlijk een kast vol theologische boeken, maar online informatie is vaak sneller en makkelijker te vinden. Wanneer je zoekt op het internet, is het belangrijk om te weten waar de informatie vandaan komt. deBijbel.nl is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap, daarom weet ik dat de informatie op deze website betrouwbaar is.

Ik lees op deBijbel.nl het meest De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de NBG- vertaling 1951, want deze Bijbelvertalingen worden gelezen in de gemeentes waar ik voorga. Ook de Bijbel in Gewone Taal lees ik graag. Daarnaast gebruik ik regelmatig de kopieerfunctie; met deze knip- en plakfunctie zet ik snel en makkelijk een liturgie  voor de kerkdienst in elkaar. Met deBijbel.nl | plus heb ik toegang tot alle functionaliteiten en steun ik daarnaast het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap.

De Griekse en Hebreeuwse bronteksten zijn ook op deBijbel.nl te vinden, maar ik raadpleeg deze teksten toch liever op papier. De tijdlijn op deBijbel.nl vind ik juist weer wel handig om goed historisch perspectief in mijn preken aan te kunnen brengen. De uitgebreide achtergrondinformatie op deBijbel.nl is vooral leerzaam ter voorbereiding op mijn preek of Bijbelkring. Aan de hand van het onderwerp kijk ik vaak wat er op deBijbel.nl te vinden is. Voor mij is deBijbel.nl een handige online encyclopedie, waar ik graag in grasduin!”

Elsbeth Gruteke (50) is predikant in de Jeruzalemkerk in Amsterdam en presentatrice bij de EO op Radio 4 & 5.

Steun net als Elsbeth Gruteke het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap (vanaf 25 euro per jaar) en haal zelf meer uit de Bijbel met gratis toegang tot deBijbel.nl | plus

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons