Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
14 november 2018

De profeten zien het al – advent en kerst 2018

Bijbel Basics

Bijbel Basics is de kindernevendienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Alle afleveringen zijn gratis te downloaden op de website. Met Bijbel Basics brengt het Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Bijbel én het kind staan centraal: Bijbel Basics houdt rekening met de leervoorkeuren van en leeftijdsverschillen tussen kinderen, en legt tegelijkertijd een brede basis voor de ‘Bijbelopvoeding’ van kinderen.

Advent: de drie profeten Micha, Jesaja en Zacharia

Dit jaar lezen we op de vier zondagen van advent verhalen van drie verschillende profeten die uitkijken naar een mooie toekomst. De profeten Micha, Jesaja en Zacharia kijken uit naar een toekomst waarin God omziet naar zijn volk. 

Het kerstproject bevat verder verschillende leuke dingen. Voor het moment in de kerkdienst zijn er filmpjes over twee kinderen die elke week iets ontdekken over een bijzondere mystery guest! Ook is er een grote poster waarbij iedere zondag drie vakjes geopend mogen worden. Zo ontdekken ook de mensen in de kerk meer over deze speciale kerstgast. Ten slotte is er een projectlied, met steeds een couplet dat bij het verhaal van de zondag past, en een refrein dat elke zondag gezongen wordt.

Natuurlijk bevat het materiaal van Bijbel Basics ook weer prachtige illustraties (van Liza-Beth Valkema), mooie verhalen (van Corien Oranje), het lied is gemaakt door Roeland Smith en Wicher Schuurman van Indemaak (http://indemaak.net/projecten.html).  en allerlei leuke proefjes, spelletjes en knutsels. Zo brengen we de verhalen dichtbij. 

Een gedeelte uit het Bijbelverhaal door Corien Oranje

Het is nacht. Het is donker. Iedereen slaapt als het jongetje geboren wordt. Maar buiten zijn mannen die niet slapen. Het zijn herders. Ze passen op de schapen.
Maar dan opeens… Wat is dat? Er staat iemand tussen de herders in. Het is een engel. Het licht van God straalt om hem heen. 
De herders schrikken vreselijk. 
‘Niet bang zijn,’ zegt de engel. ‘Want ik heb goed nieuws voor jullie.’

Het kerstproject van Bijbel Basics (2018) heeft ook een poster: Adventposter: De profeten zien het al. Dit is een grote poster waarbij er iedere adventszondag, en op kerstochtend drie vakjes geopend mogen worden.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.20
Volg ons