Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
27 juni 2017

Bijbels voor gevangenen in Suriname

De Bijbel betekent veel voor gevangenen in Suriname. Zo kunnen ze kennismaken met een nieuw, ander leven. Daarom wil het Nederlands Bijbelgenootschap ook voor hen de Bijbel dichtbij brengen.

​Enige tijd geleden was directeur Rieuwerd Buitenwerf van het NBG op werkbezoek in Suriname. Daar sprak hij onder meer met (ex-)gevangenen. In hun verhalen klonk door dat Surinamers worstelen om het hoofd boven water te houden. Ze ondervinden dagelijks de gevolgen van inflatie, onverwachte prijsstijgingen en een wankel politiek en economisch systeem.

Kennismaken met de Bijbel

Maar Buitenwerf zag ook met eigen ogen wat de Bijbel kan doen voor mensen die verkeerde stappen gezet hebben in hun leven. Bijvoorbeeld voor ex-gevangene Ortwin Gordon Bispham. Hij leerde in de gevangenis bidden en Bijbel lezen. Dit veranderde zijn leven. ‘Altijd was ik “the man” geweest. Nu was daar ineens iemand die zoveel groter is dan ik.’.

Bijbels voor gevangenen

Het NBG geeft in Suriname aan gevangene zoals Ortwin een Bijbel, zodat ze kennismaken met een nieuw, ander leven. Voor 10 euro maak je het mogelijk dat er een Bijbel gebracht wordt naar in een gevangenis. Inclusief de vaak lange reis ernaartoe. Help je mee?

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.14.1
Volg ons