Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
4 januari 2018

Bijbel Basics: de nieuwe kinderdienstmethode van het NBG

Bijbel Basics is de nieuwe kinder(neven)dienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Met Bijbel Basics brengt het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij.

Bijbel Basics is bestemd voor de kinderactiviteit tijdens de kerkdienst. NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Vanuit kerken kregen we regelmatig de vraag om kindermateriaal te ontwikkelen waarbij de Bijbel centraal staat. Dat hebben we opgepakt. Bijbel Basics laat kinderen van vier tot en met twaalf jaar kennis maken met 200 essentiële Bijbelverhalen. Eerst worden die verhalen hun verteld, als ze wat ouder zijn gaan ze de verhalen ook zelf lezen.’

Bijbel en kind centraal

Bijbel Basics stelt de Bijbel én het kind centraal. De methode reikt een breed scala van Bijbelverhalen aan; ook minder bekende gedeelten komen aan bod, zoals teksten uit Spreuken en Openbaring. Dankzij actuele inzichten uit de kindertheologie, pedagogiek en didactiek is het materiaal bovendien kindgericht. Bijbel Basics is toegespitst op kinderen van diverse leeftijden en houdt rekening met verschillende leervoorkeuren. Bij elke les horen creatieve verwerkingsvormen, gespreksvragen en illustraties.

Pilot

30 kerken van verschillende signatuur – van evangelisch tot PKN en gereformeerd-vrijgemaakt – deden mee aan de pilot. Zij waarderen vooral dat het Bijbelverhaal  centraal staat, waardoor kinderen met de Bijbel zelf vertrouwd raken.

Gratis beschikbaar op deBijbel.nl

Bijbel Basics wordt gratis beschikbaar gesteld via deBijbel.nl. De methode wordt gepresenteerd op Bijbelzondag, 29 oktober, wanneer het materiaal voor Advent en Kerst beschikbaar is. Voor meer informatie, een probeerpakket en aanmelding zie bijbelbasics.nl.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons