Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
9 november 2017

Adventsleesrooster: Leef en lees toe naar Kerst

Met ons Bijbelleesrooster sta je elke dag even stil bij de Bijbel en de boodschap van hoop en verwachting die daarin doorklinkt. Leef en lees toe naar Kerst met het adventsleesrooster.

​December. Buiten is het koud en donker, binnen is het warm en branden kaarsen. Naast een feestelijke maand is december ook een drukke maand. Cadeaus, decoraties, boodschappenlijstjes; er lijkt elke dag wel iets te doen.

Advent

Advent biedt een rustpunt in alle drukte. Elke zondag steken we een nieuwe kaars aan. We lezen de Bijbel en leven zo bewust toe naar Kerst: het feest van de komst van Jezus, het licht van de wereld. Vanaf 3 december gaat de adventstijd in. Het adventsrooster helpt je om in de drukke decembermaand elke dag even stil te staan bij de Bijbel en de boodschap van hoop en verwachting die daarin doorklinkt. Je kunt het op elk gewenst moment er even bij pakken op je mobiel of tablet.

Inhoud van het rooster

Op de vier adventszondagen gaat het rooster in op teksten uit Lucas: dit is in lijn met het Lucasjaar en met het adventsprogramma van kinderdienstmethode Bijbel Basics. Op de andere dagen wordt stilgestaan bij de verwijzingen van Lucas naar het Oude Testament.

Aanmelden

We lezen elke dag een Bijbeltekst met uitleg en een vraag om over na te denken. Bedoeld voor jezelf of om er over te praten met andere mensen.

Hopelijk verlicht de Bijbel jouw decembermaand.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.18.8
Volg ons