Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Bram Oudenampsen

Verdiep je in de Bergrede

Met dit leesplan in handen sta je aan het begin van een reis. Of misschien beter gezegd: een bergtocht. In de Bergrede laat Jezus namelijk zien hoe de weg van God in deze wereld eruitziet: een weg van liefde en gerechtigheid. Dat klinkt mooi, maar het is niet altijd een gemakkelijke weg. Leren vergeven, leren je vijanden lief te hebben, leren om Gods koninkrijk centraal te zetten in je leven: dat vraagt best wat van je. Het belooft dus een uitdagende tocht te worden.

We hopen dat dit leesplan een brug vormt tussen de Bijbel en je eigen leven. Dat je ontdekt dat goed lezen en luisteren de moeite waard is. Maar bovenal dat je de Bergrede met nieuwe ogen gaat lezen en het je helpt om de weg van God, zoals Jezus die wijst, in onze wereld te gaan zien.

In tien afleveringen van 5 tot 7 minuten krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen.

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel.

  • Lees je dit op je telefoon? Start met het leesplan
  • Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.

Overdenkingen

1/10 – Gods nieuwe wereld lezen
2/10 - Zout en licht lezen
3/10 - Wetten en regels lezen
4/10 - Zorgen voor de armen lezen
5/10 - Bidden lezen
6/10 - Vasten lezen
7/10 - Een leven in dienst van God lezen
8/10 - Leven vanuit vertrouwen lezen
9/10 - Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden lezen
10/10 - Wegen en poorten lezen

Achtergrondinformatie

De Bergrede is een compositie van Matteüs, op basis van de uitspraken van Jezus. De toespraak functioneert in het evangelie als een samenvatting van Jezus’ verkondiging.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.20.14
Volg ons