Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Spreukenchallenge | Zij lacht

Doe mee met de Spreukenchallenge en lees in 31 dagen schatgravend het bijbelboek Spreuken door.

De tekst die centraal staat voor Zij Lacht staat in het laatste hoofdstuk van het boek Spreuken (31:25). Het laatste gedeelte over de krachtige vrouw is een van de bekendste delen van het boek. Er wordt een ideaalbeeld beschreven van een moedige en ondernemende vrouw, waarin alle eerdere beelden van wijsheid die geschetst zijn samenkomen.

De laatste verzen in hoofdstuk 31 geven een kernachtige omschrijving van de krachtige vrouw. Een vrouw die de Heer vreest moet geprezen worden. Door ontzag voor de Heer ontwikkelt zij zich tot een krachtige en invloedrijke vrouw. Dit beeld kan voor veel vrouwen bemoedigend zijn. Aan de andere kant kan het ook afschrikken. Het is goed om te beseffen dat het een voorbeeld is hoe te leven. Het betekent dat we als vrouwen groeimogelijkheden hebben.

We kunnen ons misschien (nog) niet identificeren met deze vrouw, maar dat is ook niet noodzakelijk. Het biedt wel de mogelijkheid om een keuze te maken: wil ik zijn als de vrouw uit Spreuken 31 en wat moet ik doen om op haar te lijken?

Doe mee met de Spreukenchallenge en lees in 31 dagen schatgravend het bijbelboek Spreuken door.

Overdenkingen

Start met dit leesplan

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel.

  • Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op onderstaande link.
  • Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons