Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Mensen met open armen ontvangen

Bijbeltekst(en)

1Houd de onderlinge liefde in stand 2en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen. 3Bekommer u om de gevangenen alsof u samen met hen gevangenzat, en om de mishandelden alsof u zelf mishandeld werd.

4Houd het huwelijk in ere, in alle omstandigheden, en houd het echtelijk bed zuiver, want ontuchtplegers en echtbrekers zal God veroordelen. 5Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten,’ 6zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

Hebreeën 13:1-6NBV21Open in de Bijbel

Opdracht voor vandaag

De schrijver van Hebreeën wil dat zijn lezers van elkaar blijven houden. Dat betekent voor hem vooral: naar elkaar omzien.
Misschien ken je wel mensen die het moeilijk hebben. Iemand dichtbij, of juist ver weg. Schrijf eens een brief of kaartje om te laten weten dat jij aan die hem of haar denkt. Nog een idee: teken online een petitie tegen onrechtvaardige overheden.

Kaartenset
Twee weken lang ontving je iedere dag een Bijbeltekst over de liefde. In onze Bijbelwebshop zijn 15 Bijbelteksten over de liefde als kaartenset verkrijgbaar in een bewaardoos. De kaarten kun je versturen of neerzetten thuis of op het werk. Sommige kaarten bevatten een opdracht om de tekst toe te passen in je eigen leven. De verpakking is een bewaardoos en een lijst ineen. Leuk om cadeau te geven of te krijgen!

De kaartenset bestel je hier.

Dit was de laatste aflevering van het leesplan over Liefde. Wij zouden het erg waarderen als je ons laat weten wat je er van vond.
Wil je verder lezen? Misschien is dit wat voor je:

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.19.1
Volg ons