Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

De brief van Jakobus is een brief aan ‘alle mensen op aarde die horen bij het volk van God’ (Jakobus 1:1). Jakobus schrijft dus niet voor één gemeente: zijn lessen zijn bedoeld voor iedereen die in Jezus gelooft. Hij gebruikt de vorm van een brief om zijn lezers toch persoonlijk te kunnen aanspreken, als ‘vrienden’.

Jakobus is heel praktisch. Geloof is voor hem meer dan het eens zijn met een bepaalde leer. Als je in Jezus gelooft, verandert dat geloof je van binnenuit (Jakobus 1:18). Het heeft invloed op alles wat je doet. Het helpt je om niet toe te geven aan slechte verlangens, om jezelf niet beter te vinden dan een ander, en om andere mensen te helpen.

Jakobus wil zijn lezers niet alleen overtuigen van zijn standpunten, hij wil vooral dat ze anders gaan leven. Daarom geeft hij veel voorbeelden uit het dagelijks leven.

Klik hier voor een inleiding op dit Bijbelboek

Lengte: 11 dagen
Dagelijkse leestijd: 5-10 minuten

Overdenkingen

Volmaakt en volkomen lezen
Kom in actie lezen
Barmhartigheid wint lezen
Daden doen ertoe lezen
Tem je tong lezen
Wijsheid van boven lezen
Nader tot God lezen
Als de Heer het wil lezen
Rampspoed voor rijken lezen
Geduldig lijden lezen
Krachtig gebed lezen

Start met dit leesplan

Dit leesplan vind je in de app Mijn Bijbel.

  • Lees je dit op je telefoon? Klik dan eenvoudig op onderstaande link.
  • Gebruik je nu een desktop? Pak dan je telefoon erbij, download de app Mijn Bijbel gratis via Google Play of App Store en zoek het leesplan in het overzicht van de leesplannen.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons