Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Bijbels dagboek

Wil je elke dag beginnen met een bemoediging uit de Bijbel? Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil jou helpen om de rijkdom van de Bijbel te ontdekken.

Bijbeltekst van vandaag

9En de HEER strekte zijn hand uit, raakte mijn mond aan en zei tegen mij: ‘Hiermee leg Ik mijn woorden in jouw mond. 10Nu, op deze dag, geef Ik je gezag over alle koninkrijken en volken, om ze uit te rukken en te verwoesten, te vernietigen en af te breken, of om ze op te bouwen en te planten.’

11De HEER richtte zich tot mij: ‘Wat zie je, Jeremia?’ Ik antwoordde: ‘Ik zie een amandeltwijg.’ 12‘Dat zie je goed,’ zei de HEER. ‘Zo zeker als een amandelboom in het voorjaar uitbot, zo zeker laat Ik mijn woorden uitkomen.’

13De HEER richtte zich opnieuw tot mij: ‘Wat zie je?’ Ik zei: ‘Ik zie een gloeiend hete kookpot, die vanuit het noorden overhelt.’ 14Toen zei de HEER: ‘Vanuit het noorden zal onheil over alle inwoners van dit land worden uitgestort. 15Ik roep de volken van alle koninkrijken uit het noorden op – spreekt de HEER. Ze zullen dit land binnenvallen en hun tronen voor de poorten van Jeruzalem zetten, rondom de muren en om alle andere steden van Juda. 16Ik zal de Judeeërs vonnissen voor al het kwaad dat ze hebben gedaan. Ze hebben Mij verlaten, wierook gebrand voor andere goden en geknield voor wat ze zelf gemaakt hebben.

Jeremia 1:9-16NBV21Open in de Bijbel

Bijbels dagboek bij de NBV21

Bijbels dagboek bij de NBV21

Dit dagboek is voor wie zich dagelijks wil laten verrassen door inspirerende en uitdagende ontmoetingen tussen God en mensen en mensen onderling. Met extra inspiratie rond de feestdagen.

Iedere dag van het jaar wordt een Bijbelse ontmoeting belicht. In de verhalen over mensen die andere mensen, engelen, zichzelf en regelmatig ook God tegenkomen, kunnen we iets van ons eigen verhaal zien oplichten.

Dagvers

Volg Dagvers om elke dag te beginnen met een bemoediging uit de Bijbel. Via de app Mijn Bijbel, dagelijkse podcast of ontvang elke ochtend een e-mail in je inbox.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.16.16
Volg ons