Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Allemaal een beetje gek

Bijbeltekst(en)

23Door hun geloof konden Mozes’ ouders hem na zijn geboorte drie maanden verborgen houden. Ze zagen dat het een mooi kind was en waren niet bang voor het bevel van de koning.

Hebreeën 11:23NBV21Open in de Bijbel

Een vriendin en ik verzuchten op weg naar de kerk nog maar eens dat we eigenlijk gek zijn. We zijn extra vroeg in de auto gestapt. Ik voor de soundcheck en zij voor de jongeren kerk. Zo veel tijd en energie stoppen in dingen die voor de wereld niet altijd een succes lijken: niet qua aantallen, niet qua image. Na de verzuchting komt de opluchting en een lach. We zijn gek! We doen het niet voor de aantallen, niet voor de carrière mogelijkheden, niet voor het geld. We doen het simpelweg voor Jezus, we houden van Hem. Tijdens een stilte moment in de kerkdienst komt een dakloze man naar voren lopen en roept luidkeels: ‘I love you Jesus!’ Hij had net zo goed kunnen roepen: ‘ik ben gek!’ Opluchting en een lach. We schamen ons er niet voor.

In Hebreeën 11 worden tientallen geloofshelden genoemd die voor gek werden verklaard door de wereld om hun heen. Het is helemaal niet gek als geloven voor jou soms ook zo voelt. In Hebreeën 11:23 staat iets prachtigs over Mozes; hij bleef standvastig, als zag hij de Onzichtbare. Wil je ook standvastig blijven? Focus je ogen op de Onzichtbare.

Aan de slag!

Vraag de Heilige Geest aan eind het eind van de dag welke dingen Hij een succes vond. Laat je verrassen door wat Hij te zeggen heeft. En als je je soms een beetje gek voelt, bid dan: Het is allemaal voor U Jezus! 

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons