Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
6 juli 2017

Vakantieleesrooster: 14 Dagen inspiratie

Vakantie – het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet.

​Vakantie – het moment bij uitstek om even los te komen van het dagelijkse leven. Om te genieten van de mensen om je heen en van Gods schepping. Om je te bezinnen op wat er echt toe doet. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Wie in de vakantieperiode ook geestelijk wil opladen, kan zich vanaf nu aanmelden voor het 14-daagse digitale Bijbelleesrooster.

Vakantieleesrooster

‘Veel mensen kijken tijdens de vakantie eens van een afstandje naar hun dagelijks leven’, zegt Bijbelwetenschapper Anne-Mareike Schol-Wetter. ‘Ze vragen zich af: ‘Ben ik blij met hoe het loopt? Wat kan anders, rustiger, bewuster?’ Het vakantieleesrooster laat hen zien wat de Bijbel daarover zegt.’ Haar eigen favoriete tekst in het rooster komt uit Jesaja 43 De Israëlieten in ballingschap staarden zich blind op hun verleden, maar moest hun ogen openen voor wat God deed in het heden. ‘Met open ogen door de wereld gaan – wat zou het mooi zijn als we dat doen, ook buiten de vakantie’, aldus Schol-Wetter.

Het vakantierooster bevat iedere dag een Bijbeltekst met een korte, inspirerende uitleg en een bezinningsvraag.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons