Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Nieuw seizoen Bijbelen met sterren

Lenny Kuhr, Berget Lewis, Teun Föhn en Bas Ragas in nieuw seizoen Bijbelen met sterren. Vanaf zondag 5 mei wekelijks om 23.30 uur bij de EO op NPO 2

De tv-serie ‘Bijbelen met sterren’ krijgt vanaf zondag 5 mei een tweede seizoen. Drie bekende Nederlanders gaan aan de slag met markante Bijbelverhalen onder leiding van Amelandse dominee Anne-Meta Kobes. In een villa bij de Haagse duinen gaan Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Föhn in gesprek over wat verschillende Bijbelverhalen en -teksten voor hen betekenen, met Bas Ragas als verteller. Elke gast deelt een bekend Bijbelverhaal dat verbonden is met zijn of haar leven, én krijgt van Anne-Meta een persoonlijke Bijbeltekst.

Lenny Kuhr: ‘Door liedjes die ik zong in het Hebreeuws en in het Jiddisch maakte ik de verbinding met het Jodendom. Het Jodendom is mijn thuis geworden. Er zijn veel Bijbelverhalen die ik heel mooi vind. Vooral van Mozes en het braambos. De Godsnaam ‘Ik ben die Ik ben’ die dan klinkt, dat vind ik zo prachtig.’

Hemelvaart en Pinksteren

Mei kent dit jaar twee christelijke feesten: Hemelvaart en Pinksteren. De eerste aflevering begint met het verhaal van Hemelvaart. De derde aflevering, met Lenny Kuhr, staat in het teken van Pinksteren. In de andere afleveringen gaat het onder meer over Jezus die loopt over het water en het verhaal van Jezus en de verzoeking in de woestijn.

‘Dit gaat over mij’

Anne-Meta Kobes over het tweede seizoen: ‘Ik vond het bijzonder dat de gasten zonder reserve in de Bijbelverhalen stapten en bereid waren om die verhalen te verbinden met hun eigen leven. Die openheid en dat gevoel – “dit gaat over mij” - blijven me bij.’ Er wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen in de villa waar zij haar gasten ontmoet.

De deelnemers

Zangeres Lenny Kuhr won in 1969 het Eurovisie Songfestival met het lied De troubadour en treedt nog steeds op.

Zangeres Berget Lewis speelde Maria in The Passion in 2012 en trad op in het gospelprogramma Amazing Grace.

Teun Kapitein ofwel Teun Föhn, kapper en stylist, werd bekend met de reality-tv-serie Urk!

Van acteur, presentator en schrijver Bas Ragas verscheen recent het boek Jezus, waarom? Hij doet momenteel een theatertour over de Bijbel en wil Nederland laten weten hoe belangrijk de verhalen nu nog zijn.

Het NBG

‘Ik ben benieuwd wat voor wijsheden dat oude boek ons kan bieden’, zo begon in november het eerste seizoen van dit programma. De Bijbel – het meest gelezen boek ter wereld – is in Nederland voor veel mensen helaas een gesloten boek. Deze serie probeert dat te veranderen. Want de wijsheid en hoop uit de Bijbel zijn ook in deze tijd relevant, vindt het NBG.

’Bijbelen met sterren’ is een samenwerking van de EO met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en is vanaf zondag 5 mei vier zondagavonden te zien om 23.30 op NPO 2.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.21.9
Volg ons