Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

debijbel.nl voor onderwijs

deBijbel.nl voor onderwijs

Ontdek de wereld van de Bijbel. Voor het onderwijs bieden we deBijbel.nl op een nieuwe manier aan. Geïntegreerd met de ELO. Voor docenten en leerlingen.

Wat is deBijbel.nl voor onderwijs?

Het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij, ook in het onderwijs. Met een aantal scholen draaien we een pilot waarin we deBijbel.nl op een nieuwe manier beschikbaar stellen voor leerlingen en docenten. Zo bieden we online verschillende Bijbelvertalingen, studieaantekeningen en achtergrondinformatie aan die helpen de wereld van de Bijbel beter te begrijpen. Samen met de scholen stellen we een pakket samen om goed aan te sluiten bij het onderwijs.

deBijbel.nl voor onderwijs is geïntegreerd met de ELO en daardoor gemakkelijk toegankelijk. Vanuit de ELO worden bestaande schoolaccounts automatisch ingelogd. Binnen de ELO kan direct verwezen worden naar Bijbelteksten en achtergrondinformatie op deBijbel.nl.

Voor leerlingen

In deze pilot bieden we deBijbel.nl aan in jouw klas. Vanuit de ELO word je automatisch ingelogd op deBijbel.nl. Met jouw schoolaccount kun je ook bovenaan deze pagina inloggen. Heb je problemen met inloggen of vragen over deBijbel.nl? Neem dan contact op jouw docent.

Voor docenten

In deze pilot bieden we deBijbel.nl aan voor jouw lessen. Vanuit de ELO word je automatisch ingelogd op deBijbel.nl. Met jouw schoolaccount kun je ook bovenaan deze pagina inloggen. Heb je problemen met inloggen of vragen over deBijbel.nl? De applicatiebeheerder op school kan jou helpen.

Ook meedoen?

Met de pilot willen we het scholen gemakkelijk maken deBijbel.nl te gebruiken in het onderwijs. Zo brengen we de Bijbel dichtbij, bijvoorbeeld tijdens de godsdienstles. Via kennisnet zijn scholen gemakkelijk aan te sluiten. Zou jij met je school ook aangesloten willen zijn op deBijbel.nl? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.11.22
Volg ons