Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Leesplannen

Lees de Bijbel online met een leesplan dat bij je past.

Dagvers 26 overdenkingen

Dagelijkse Bijbeltekst en toepassing om over na te denken. Iedere dag een bemoediging voor jouw dagelijkse moment met de Bijbel. Ook te beluisteren in je favoriete podcastspeler.

Advent – Vrede op aarde
Advent – Het wordt licht 24 overdenkingen

In dit leesplan word je uitgedaagd om van de eerste adventszondag tot Kerst na te denken over de betekenis van dat licht en om zelf licht te verspreiden.

Advent – Een nieuw begin (Bijbel Basics) 24 overdenkingen

Vanaf 3 december gaat de adventstijd in. Advent biedt een rustpunt in alle drukte. Elke zondag steken we een nieuw kaars aan. We lezen de Bijbel en leven zo bewust toe naar Kerst: het feest van de komst van Jezus, het licht van de wereld. Met dit leesrooster sta je elke dag even stil bij de Bijbel en de boodschap van hoop en verwachting die daarin doorklinkt.

Verdiep je in het Onzevader 11 overdenkingen

Het bekendste gebed uit de christelijke traditie. Dagelijks spreken miljoenen christenen dit gebed uit dat Jezus leerde aan Zijn discipelen, en daarmee ook aan ons.

Psalmen 10 overdenkingen

Wat zijn je drie favoriete Bijbelteksten? Grote kans dat daar een psalm tussen zit. Al duizenden jaren halen mensen inspiratie, troost en hoop uit deze liederen. Met dit leesplan verdiep je je tien dagen lang in de meest geliefde psalmen, en ontdek je wat ze voor jouw leven kunnen betekenen.

Spreukenchallenge | Zij lacht

Een vrouw die de Heer vreest moet geprezen worden. Door ontzag voor de Heer ontwikkelt zij zich tot een krachtige en invloedrijke vrouw. Wil ik zijn als de vrouw uit Spreuken 31 en wat moet ik doen om op haar te lijken?

Vakantie leesplan 15 overdenkingen

Paulus raakt er maar niet over uitgepraat hoe blij hij is – met de liefde van God, met het goede nieuws over Jezus Christus, met het geloof van de Filippenzen en de hulp die zij hem hebben aangeboden. Al die blijdschap lijkt helemaal niet te passen bij de plek van waaruit Paulus deze brief schrijft: geen fraai vakantieadres, maar de gevangenis in Efeze of Rome. Of misschien toch wel?

Bijbelse helden
Bijbelse helden 12 overdenkingen

Abraham, Mirjam, David, Petrus en Paulus: wie kent deze Bijbelse helden niet? In dit leesplan verdiep je je in hun leven, en ontdek je hoe ze met al hun sterke en minder sterke punten voorleven wat het betekent om in God te geloven en Jezus te volgen.

Jakobus 12 overdenkingen

Jakobus is heel praktisch. Geloof is voor hem meer dan het eens zijn met een bepaalde leer. Als je in Jezus gelooft, verandert dat geloof je van binnenuit (Jakobus 1:18). Het heeft invloed op alles wat je doet.

Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschapv.4.13.13
Volg ons